Prethodni članak
Sljedeći članak

Obnavljaju se cesta i most kojim prolaze učenici, studenti, vrtićevci, sportaši...

U Pregradi je održan radni obilazak početka radova na projektu izvanrednog održavanja mosta Pregrada na državnoj cesti DC206


U Pregradi je održan radni obilazak početka radova na projektu izvanrednog održavanja mosta Pregrada na državnoj cesti DC206. Za izvođače radova izabrana je tvrtka COLAS Hrvatska i tvrtka MAR d.o.o. Vrijednost radova je 4,5 milijuna kuna, a rok za završetak radova je 4 mjeseca.

 

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj zahvalio se je Hrvatskim cestama na uistinu vrijednoj investiciji na području grada Pregrade. - Nalazimo se na obrazovno – sportskom dijelu grada Pregrade. Ovdje se nalazi osnovna škola, srednja škola, dislocirani studij sestrinstva, dječji vrtić, glazbena škola, nogometni klub i sad je u izgradnji i teniski teren. Za vrijeme školske godine, ovdje cirkulira nekoliko stotina djece, učenika i studenta, s te strane upućujem veliku zahvalu na ovoj investiciji koja će uvelike povećati sigurnost prometa na ovom dijelu Pregrade. - istaknuo je Vešligaj te dodao kako građane poziva građane na strpljenje jer će se radovi izvoditi 4 mjeseca i za to vrijeme koristit će se obilazni pravac kroz Obrtničku ulicu pokraj osnovne škole.

 

Predsjednik uprave Hrvatske ceste Josip Škorić kazao je kako uz sve velike projekte u području cestogradnje, u dogovoru s jedinicama lokalne samouprave kontinuirano rješavaju i ove 'manje' projekte koje ukupnom vrijednosti radova možda i nisu toliko značajne, ali su ustvari jako bitne za kvalitetu života ljudi koji ovdje žive i za njihovu sigurnost u prometu. - Posebno bih želio istaknuti dobru suradnju s gradonačelnikom Vešligajem. Pripremali smo ovaj projekt neko vrijeme, a danas kreće realizacija i trajat će 4 mjeseca. Važno je istaknuti da će u tih 4 mjeseca biti malo otežano prometovanje ovom dionicom, a promet će biti reguliran okolnim pravcima koje je izvođač radova dužan, nakon završetka radova, sanirati kako ne bi ostala oštećenja. Radi se o dionici dužine nekih 460 metara i vrijednost projekta je 4,5 milijuna kuna. Do početka zimske službe tj. do polovine 11. mjeseca ove godine ovaj posao ćemo završiti – kazao je Škorić.

 

Izvođač radova je COLAS Hrvatska d.d, predsjednik uprave Siniša Košćak je kazao kako je ovo rutinski standardan posao za njih. - Tvrtka MAR d.o.o zadužena je za obnovu mosta, a mi smo zaduženi za kolničku konstrukciju. Apeliram na strpljenje građana za vrijeme izvođenja radova, a mi garantiramo da će radovi biti završeni za 4 mjeseca, ako ne i ranije. Ovom prilikom zahvalio bih se Hrvatskim cestama na ovakvim projektima jer ovo je značajan projekt u ovim pandemijskim vremenima – rekao je Košćak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook