Prethodni članak
Sljedeći članak

Obnavlja se državna cesta u Zagorskim Selima

Započeli radovi na pojačanom održavanju dionice državne ceste D 229 Harina Zlaka - Luka Poljanska - Bratkovec


Već dugi niz godina stanovnici Općine Zagorska Sela nezadovoljni su održavanjem državne ceste D 229 od Harine Zlake do Razvora. Cesta je uska za mimoilaženje dva automobila, a kada se razlista raslinje, smanji se vidljivost i odvijanje prometa još je nesigurnije. No, ovih je dana stigla dobra vijest za sve stanovnike ove općine, pa tako i za načelnicu Zagorskih Sela Kseniju Krivec Jurak. Konačno su započeli radovi na pojačanom održavanju dionice državne ceste D 229 Harina Zlaka - Luka Poljanska - Bratkovec u Općini Zagorska Sela.

Općina tražila obnovu ceste duže vrijeme

- Riječ je o radovima na dionici na kojoj je kolnička konstrukcija u lošem stanju te je Općina Zagorska Sela jedno duže razdoblje tražila da se predmetni radovi pokrenu. Investitor radova su Hrvatske ceste d.o.o, a izvoditelj radova su Županijske ceste Zagrebačke županije d.o.o. Ugovorena vrijednost radova je 4,1 milijun kuna. Planirani su radovi presvlačenja i sanacije kolničke konstrukcije s utvrđivanjem bankina i uređenjem odvodnje. Krajem mjeseca kreće asfaltiranje, a završetak radova planiran je u svibnju – kaže načelnica Krivec Jurak.

Najvažnija prometnica

Na kritičnim dionicama će se izvršiti iskop kofera, a sukladno mogućnostima na pojedinim dionicama će doći do proširenja ceste.

- Osobito za mještane Harine Zlake, Luke Poljanske i Bratkovca je ova investicija izuzetno važna, jer je predmetna dionica najvažnija prometna infrastruktura kojom se svakodnevno koriste, a trenutno je prometovanje otežano zbog nezadovoljavajućeg stanja kolničke konstrukcije. Izražavamo zadovoljstvo što su Hrvatske ceste prepoznale važnost ove ceste za Općinu Zagorska Sela i njene mještane - zadovoljna je načelnica Ksenija Krivec Jurak.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook