Prethodni članak
Sljedeći članak

Objavljeno ime nositelja liste HDZ-a u III. izbornoj jedinici


Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se javnosti nakon sjednice predsjedništva te stranke.

Na sjednici se raspravljalo o datumu izbora i dogovoreno je da će sabor biti raspušten u sljedećih nekoliko tjedana, najkasnije 22.3. U razdoblju od 30 do 60 dana nakon raspuštanja sabora predsjednik Zoran Milanović može raspisati izbore, piše Index.

"Donijeli smo odluku o raspuštanju sabora, to će biti najkasnije 22.3."

"Prva strateška odluka je da će se izbori za Hrvatski sabor održati prije izbora za Europski parlament. Druga je da će ovo biti zadnja sjednica Hrvatskog sabora prije njegovog raspuštanja", rekao je Plenković.

Izvještajni sabor HDZ-a bit će održan 17. ožujka u dvorani Lisinski, točno četiri godine i dva dana od kada su kao tim bili izabrani na dužnosti predsjednika, zamjenika i četiri potpredsjednika, rekao je.

Dodao je da je tajnik stranke određen za šefa izborne kampanje, a da će ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek biti zadužena za izborni program. Vlatko Vuković bit će nadležan za financije, Marko Milić će biti čelnik političko-medijske komunikacije, a glasnogovornik kampanje će biti Kabok, kazao je Plenković.

"Ja ću nositi izbornu listu u Prvoj izbornoj jedinici", kazao je. "Gordan Jandroković će biti nositelj u drugoj, Anđelko Stričak u trećoj, Ivan Anušić u četvrtoj, Marin Piletić u petoj, Davor Božinović u šestoj, Tomo Medved u sedmoj, Oleg Butković u osmoj, Ivan Malenica u devetoj, Branko Bačić u desetoj. U 11. će listu nositi Zvonko Milas", dodao je.

Dodaje kako su koalicijski partneri podržali ove odluke.

"Najkasnije 22. ožujka će biti raspušten sabor", kazao je.

Nabrajao uspjehe, govorio i o DP-u, oporbi, predizbornom povećanju plaća...

Plenković sada nabraja ono što smatra velikim uspjesima svoje vlade, to je ono što ponavlja na svakoj presici.

"Naša ambicija je da ponovimo naš rezultat. Idemo ne po pobjedu, nego po povjerenje birača na temelju naših uspjeha. Uvjereni smo da je naša ponuda najbolja na hrvatskom političkom tržištu", rekao je.

Nije htio direktno odgovoriti na pitanje je li nakon izbora spreman koalirati s Domovinskim pokretom, no dao je naslutiti da nije.

Upitan je je li ovo poruka oporbi jer je kazao da će se sabor najkasnije raspustiti 22.3., a da je veliki prosvjed zakazan za 23.3. "Mi gledamo na hrvatske građane, gospodarstvo...", rekao je. Kazao je da se ne osvrće na oporbu i još jednom kritizirao poruke koje je slala oporba.

"Ovo je povijesno povećanje plaća, kakvog nije bilo nikada", kazao je o nedavnom predizbornom povećanju plaća u državnom i javnom sektoru.

"Mi smo u proljeće u još boljoj formi nego u zimi", rekao je na kraju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook