Prethodni članak
Sljedeći članak

Objavljeni rezultati inspekcije staračkog doma u Andraševcu u kojem je poginulo 6 ljudi

Državni inspektorat danas je priopćio kako je nadzorom Obiteljskog doma “Zelena oaza” u Andraševecu


Državni inspektorat danas je priopćio kako je nadzorom Obiteljskog doma “Zelena oaza” u Andraševecu, u kojem je nedavno u požaru smrtno stradalo šestero štićenika, utvrdio brojne nepravilnosti iz različitih sektora djelovanja zbog čega će kazneno prijaviti vlasnike doma, donosi Telegram.

Od četiri inspekcije koje su izašle na teren jedino ona sanitarna nije utvrdila veće nedostatke koji bi zahtijevali poduzimanje upravnih mjera. Telegram donosi kako je inspekcija zaštite na radu utvrdila je kršenje propisa poslodavca doma. -Slijedom toga, a zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti, dovođenjem u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom, jer se uopće nije postupalo po propisima zaštite na radu i tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama, nadležnom državnom odvjetništvu je podnešena kaznena prijava protiv poslodavca - stoji u priopćenju Državnog inspektorata.

Inspekcija rada utvrdila je kako su ugovori na određeno vrijeme sklapani uzastopno, a bez ikakvog valjanog razloga, da nisu sklapani u pisanom obliku prije početka rada radnika, da radnici nisu prijavljivani na mirovinsko osiguranje prije početka rada, kao ni odjavljivani u roku 24 sata od prestanka rada. Jednako tako, tvrde u inspekciji, radnici nisu prijavljivani niti odjavljivani na obvezno zdravstveno osiguranje u propisanom roku.

Prijestupe je pronašla i građevinska inspekcija koja je kontrolirala stanje dvije građevine, stambene kuće i gospodarske građevine u Dolinskoj 22 koje su evidentirane u katastru i zemljišnim knjigama. Za stambenu kuću tvrde da je nazakonito dograđena, dok za gospodarsku zgradu navode kako se koristila kao stambena, a da za to nije bila namijenjena. Građevinska inspekcija je u proceduri podnošenja optužnog prijedloga nadležnom sudu poručili su iz Inspektorata, prenosi Telegram.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook