Prethodni članak
Sljedeći članak

Objavljeni detalji o požaru u zagrebačkoj školi. Bio je podmetnut

Nepoznati provalnik otuđio je računala i druge tehničke uređaje, a zatim podmetnuo požar

  • Patrik Macek/PIXSELL

    Patrik Macek/PIXSELL


Požar koji je u ponedjeljak ranim jutarnjim satima izbio u zgradi osnovne škole Mato Lovrak u zagrebačkoj Dubravi, bio je podmetnut i to zato kako bi se njime prikrila provala koja mu je prethodila. Nepoznati provalnik otuđio je računala i druge tehničke uređaje, a zatim podmetnuo požar, javlja Večernji.hr.

"Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je nepoznati počinitelj, u ponedjeljak 2. studenoga 2020. godine u noćnim satima, provalio u školu, ušao u unutrašnjost od kuda je otuđio tehničke uređaje i opremu. Po otuđenju je otvorenim plamenom s namjerom prikrivanja tragova kaznenog djela, izazvao požar u jednoj od prostorija, koji plamen se proširio na krovište škole dimenzija 35 x 29 metara. Požar su ugasili vatrogasci.

Zbog navedenog došlo je do oštećenja učionica, predvorja i ureda na prvom te drugom katu škole u vidu topljenja električnih instalacija odnosno izgaranja inventara. Materijalna šteta uzrokovana ovim kaznenim djelom je zasad neutvrđena, cijeni se većom", navela je zagrebačka policija.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook