Prethodni članak
Sljedeći članak

Obilježavanje 30. godišnjice ustrojavanja 103. br. HV

Središnji dio proslave 30. obljetnice održat će se u Svetom Križu Začretju gdje će se postrojiti 600-injak pripadnika 103. br. HV, odnosno 10-ak posto njezina sastava


Proteklog je tjedna, predsjednik Žarko Miholić, sazvao sjednicu predsjedništva Udruge veterana 103. br. HV, a održana je u prostoru Agroturizma Kos u Brezovi. Raspravljano je o obilježavanju 30. godišnjice osnivanja 103. brigade ZNG/HV. U radu je, uz članove, sudjelovao i Željko Kolar, i kao nekadašnji pripadnik 103. odnosno kao sadašnji župan.

Kako je tajnik udruge Josip Puh izvijestio u tijeku je realizacija projekta „Staza besmrtnih 103. brigade HV“ obilaskom grobova osmorice pripadnika ove brigade, a time se ujedno odaje počast i svima onim koji su u protekla tri desetljeća prestali biti pripadnici 103. br. HV.


Prvo su veterani 29. lipnja na petrovskom groblju položili cvjetni buket i zapalili lampaš trobojnice s oznakom brigade. Obilazak je nastavljen u suradnji s načelnicom Ljubicom Jembrih, posjetom groblja u Petrovoj Gori i Loboru. Krajem ovoga mjeseca s predstavnicima Grada Zlatara obići će se groblja Belec, Donja Batina, Martinšćina i Zlatar.
Usto, kao što je poznato, privodi se kraju pisanje monografije o borbenom putu brigade tako da se približio krajnji rok - kraj srpnja, za dostavu fotografija ili pisanih materijala, jer nakon toga, izrada monografije, čija se promocija planira za 28.rujna u Tuheljskim Toplicama, kreće u završnu fazu izrade.
Središnji dio proslave 30. obljetnice održat će se u Svetom Križu Začretju. gdje će se postrojiti 600-injak pripadnika 103. br. HV, odnosno 10-ak posto njezina sastava. Bit će to prvo okupljanje (barem dijela) brigade čiji su pripadnici posljednji put bili na okupu 1995. prilikom sudjelovanja u oslobodilačkoj akciji “Oluja“. Tisak monografije i sama proslava održat će se zahvaljujući pokroviteljstvu Krapinsko-zagorske županije, odnosno župana Željka Kolara. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook