Prethodni članak
Sljedeći članak

[OBILAZAK OROSLAVSKOG ROTORA] 'Zahvaljujući ovom projektu promet postaje sigurniji, a stvorena je i nova vizura grada'


Jutros su u Oroslavju župan Željko Kolar, predsjednik ŽUC – a KZŽ Stjepan Sirovec i gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak obišli novouređeni kružni tok u samom centru grada. Prema riječima ravnatelja ŽUC – a Sirovca, riječ je o kapitalnom projektu, a ukupna vrijednost radova je milijun i 242 tisuće kuna dok je stručni nadzor stajao nešto manje od 70 tisuća kuna. – Napravljeno je novo raskrižje s kružnim tokom prometa, promijenjen je donji ustroj, zamijenjene određene instalacije, a Zagorski vodovod je riješio odvodnju – istaknuo je Sirovec dodajući kako se nada da je ovim projektom dan doprinos sigurnosti, ali i da je stvorena nova vizura grada.

Zadovoljan izvedenim radovima je i gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak. Ujedno je i zahvalio građanima na strpljenju u posljednjih nekoliko mjeseci za vrijeme trajanja radova. - Izražavam zadovoljstvo da su radovi napravljeni unutar rokova, čak i nešto prije. Svim dionicima i akterima ovog projekta, od ideje do provođenja, zahvaljujem u ime Grada – istaknuo je Gredičak rekavši kako preostaje još postaviti nekoliko stupova rasvjete te riješiti hortikulturalno uređenje.


Čestitke projektantima, izvođačima radova te Županijskoj upravi za ceste koji su napravili sjajan projekt i posao, s obzirom da je spoj dvaju županijskih cesta vrlo frekventan i u samom je središtu grada Oroslavja. Izgradnjom kružnog toka izbjegnute su gužve u samom središtu te se povećala sigurnost prometa i to je ono što smo željeli i postigli – istaknuo je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. Župan kaže i da su se rotori pokazali izuzetno sigurnim i protočnim i s takvim projektima će se nastaviti i dalje na području cijele Krapinsko – zagorske županije, u svim sredinama, bez obzira na političke opcije gradonačelnika i načelnika i to po prioritetima koji će se usuglasiti sa ŽUC-om i MUP-om.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook