Prethodni članak
Sljedeći članak

OB ZABOK: 'Bez panike, evo što morate učiniti ako imate sumnju da ste zaraženi'


Iz Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana priopćili su kako pacijenti koji su pod sumnjom na korona virus (COVID-19) zaprimljeni u Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana u utorak, 25. veljače nisu zaraženi. Pokazali su to negativni testovi analize briseva provedeni u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu.

Hospitalizirani pacijenti, muškarac mlađe životne dobi koji je nedavno boravio u Italiji te dvanaestgodišnja djevojčica koja živi u istom kućanstvu, zaprimljeni su u Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana 25. veljače nešto iza 20 sati. U skladu sa službenim protokolom izrađenim prema smjernicama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva te u suradnji sa svim ostalim nadležnim institucijama pacijente smo izolirali, uzeli smo uzorke brisa nosa, ždrijela i krvi te ih poslali u Zagreb. U srijedu, 26. veljače oko 15.30 sati stigla je potvrda da su nalazi negativni, odnosno da kod pacijenta nema infekcije korona virusom, rekao je ravnatelj Tihomir Vančina.

-Važno je naglasiti da smo svjesni potencijalne opasnosti, ali da nema potrebe za panikom. U slučaju da na području Krapinsko – zagorske županije dođe do pojave korona virusa, mi i sve ostale zdravstvene ustanove imamo pomno pripremljen protokol za postupanje prema smjernicama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i bit ćemo spremni pravodobno i efikasno reagirati. U tu svrhu, pripremljene su četiri smještajne jedinice s posebnim ulazom, ovdje, u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana. Važno je da javnost bude upoznata s time, kako se ne bi nepotrebno brinula. Skrećemo pozornost na poštivanje protokola te prilikom pojave sumnje na zaraženost, prvenstveno se obavještava epidemiološka služba i primarna razina zdravstvene zaštite. Stoga, moli se javnost da ne dolazi samostalno u bolnicu bez spomenute prethodne konzultacije, priopćili su iz zabočke bolnice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook