Prethodni članak
Sljedeći članak

OB Varaždin želi postati druga covid bolnica u Hrvatskoj


Varaždina Opća bolnica poslala je Ministarstvu zdravstva zahtjev da postane covid-bolnica - druga takva u Hrvatskoj.

Sjever zemlje posljednjih dana bilježi značajan pad novooboljelih od koronavirusa. Veseli to što se rasterećuje bolnički sustav, u čakovečkoj bolnici više je otpremljenih nego zaprimljenih pacijenata oboljelih od covida, izvještava Sara Badžek za Regionalni dnevnik HRT-a.

"Prije dva tjedna taj postotak se kretao od 27 posto pozitivnih u odnosu na broj testiranih, prošli tjedan je to bilo 18.9 posto, da bi u proteklih sedam dana to bilo 16.9 posto", kaže Matija Posavec, međimurski župan, za HRT.

Varaždinska Opća bolnica iskazala se u najtežim danima, kada je županija po incidenciji zaraze koronavirusom bila najlošija u Europi, a hospitalizirano je bilo gotovo 300 bolesnika, što bi rijetki sustavi izdržali, istaknuo je ravnatelj Nenad Kudelić.

"Budući da smo mi u Republici Hrvatskoj odmah iznad jedine covid-bolnice imali najviše hospitaliziranih pacijenata i budući da su pacijenti koji su liječeni u našoj bolnici, njih pedeset posto, bili COVID-19 bolesnici, predložili smo Ministarstvu zdravstva priznavanje privremene covid-bolnice", kaže Kudelić, ravnatelj Opće bolnice Varaždin.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook