Prethodni članak
Sljedeći članak

O SLUČAJU PREMINULOG IZ PREGRADE: 'Kolege iz Zaboka korektno su naveli akutne dijagnoze koje su bile bitne'

Alemka Markotić kazala je kako je jučer bilo upita o bolesniku koji je preminuo u Klinici

  • foto: Index.hr livestream

    foto: Index.hr livestream


Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ Alemka Markotić kazala je kako je jučer bilo upita o bolesniku koji je preminuo u Klinici. Podsjećamo, riječ je o 46-godišnjaku iz Pregrade.

Mi u dokumentaciji koja je pristigla nije bilo informacije o kroničnim bolestima jer je bolesnik stigao iz Zaboka u teškom stanju. Od bolnice su bile navedene dijagnoze o akutnom stanju bolesnika, nisu bili navedeni podaci o ostalim kroničnim bolestima. Dobila sam informaciju da postoje neke druge dijagnoze pa sam zamolila ravnateljicu bolnice da dobijemo uvid u karton i stanje bolensnika koji je preminuo. Kod njega postoje i druge dijagnoze - jedna je bila rizični element koronavirusa. Ostale dijagnoze su mogle utjecati na to da se razvije teži oblik kliničke slike. Njegovo liječenje je bilo po svim pravilima. Nisam o obitelji tražila dozvolu da govorim o njegovim bolestima - rekla je Markotić, prenosi Index.

- Kad je situacija s umrlim, mora se uzeti u obzir da se radi o jako teškoj situaciji. To nije jedan broj, jedna osoba na respiratoru. Ne smijem kao liječnik iznositi detalje koji bi mogli dovesti da se u manjoj sredini identificira ta osoba - dodala je Markotić.

- Kolege iz Zaboka korektno su naveli akutne dijagnoze koje su bile bitne - dodala je Markotić, prenosi Index.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook