Prethodni članak
Sljedeći članak

Novo srebrno platno visoke kvalitete za još bolje projekcije u krapinskom Kinu

POU Krapina za nabavku novog kino - platna dobilo je 200 tisuća kuna od Ministarstva kulture


Krapinsko kino nakon dugogodišnje pauze, od čak 11 godina, otvoreno je krajem 2016. godine. Tada je kino opremu financirao Grad Krapina. Da je za Krapinčane to bio događaj od velikog značaja, govori dobra posjećenost kina proteklih godina, ali i stalna ulaganja u poboljšanje opreme. Kako kaže ravnateljica POU Krapina Grozdana Pavlović, 2018. godine od Ministarstva kulture dobivena su sredstva za 3D kino i za prijenosnu opremu. – Njome smo ovih ljetnih mjeseci organizirali kino – projekcije na igralištima krapinskih naselja – kaže ravnateljica.

 

 

A na tome se nije stalo, u Kino Krapina i dalje se ulaže. Naime, prošle godine POU Krapina prijavilo se na natječaj Ministarstva kulture za nabavku novog kino – platna. – Dobili smo sredstva za nabavu srebrnog kino – platna s elektromotornim pogonom koje je vrlo visoke kvalitete i koje će zapravo omogućiti puno bolju sliku projekcija odnosno filmova. Od Ministarstva kulture odobreno je 200 tisuća kuna. U nabavku novog platna krenuli smo jer je Festivalska dvorana multifunkcionalna dvorana, osim kino projekcija ovdje se odvijaju kazališne predstave, koncerti, priredbe škola, udruga i sl., pa nam je vrlo važno da svima osiguramo nesmetano odvijanje tih programa. Ovo će nam omogućiti da se platno rola na visini i neće sa strane više smetati konstrukcija koju smo do sada upotrebljavali za postojeće kino – platno – objasnila je Pavlović.

 

 

Kino Krapina član je Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača i sudjeluje u svim programima koje mreža organizira. – U tijeku je akcija Povratak u kino, u kojoj se prikazuju hrvatski filmovi. Prošlog vikenda prikazali smo film Šegrt Hlapić iz 2013., ovog vikenda Čudesnu šumu, a u četvrtak i petak su na programu vrhunski francuski filmovi 'Prorok' i 'Milou u svibnju'– najavila je Grozdana Pavlović.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook