Prethodni članak
Sljedeći članak

Novo nevrijeme u Sloveniji, stiže i u Hrvatsku


Nevrijeme koja polako dolazi i na sjever Hrvatske započelo je iznad Austrije te preko Koruške i Štajerske stiglo do Slovenije. Sitna tuča padala je kod Kungote, javlja Meteoinfo Slovenija, a najviše je problema zadala na poljoprivrednim površinama, piše Tportal.

Tuča je zahvatila i područje istočno od Maribora, gdje je prema podacima Uprave za zaštitu i spašavanje nevrijeme rušilo stabla i stupove električnih instalacija te odnijelo nekolicinu krovova. Aktivirani su vatrogasci iz više vatrogasnih društava.

Sljedećih sati, osobito na sjeveroistoku Slovenije, može biti kakvo jače nevrijeme, ali ne toliko jako kao jučer. Zbog sporijeg kretanja olujnih stanica, glavna opasnost ovoga puta neće biti olujni udari vjetra, već pljuskovi, koji se na pojedinim područjima mogu zadržati i duže vrijeme. Nevrijeme koje je u popodnevnim satima zahvatilo Sloveniju polako se premješta prema Hrvatskoj, a prema radarskim slikama DHMZ-a, iza 19.30 zahvatilo je sam sjever zemlje.

Zagrebačka i Karlovačka regija su pod žutim meteoalarmom. Šanse za grmljavinsko nevrijeme u regiji Zagreb su veće od 60 posto, kao i u regiji Karlovac.Za danas je izdano i narančasto upozorenje zbog toplinskog vala za regije Knin, Split, dok je za regiju Dubrovnik proglašeno crveno upozorenje.

Za sutra je narančasto upozorenje zbog toplinskog vala na snazi u regijama Split i Dubrovnik. Žuto je upozorenje izdano za toplinski val u regijama Knin i Rijeka, dok je narančasto upozorenje na grmljavinu izdano u regijama: Rijeka, Gospić, Karlovac, Zagreb, Osijek, Split, Knin. Spomenute regije kasno popodne i navečer lokalno očekuje vrlo vjerojatno grmljavinsko nevrijeme.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook