Prethodni članak
Sljedeći članak

Novih sedam zlatnih i tri srebrne medalje za mažoretkinje iz Dubrovčana

Još jedan uspješan vikend Mažoretkinja Dubrovčan na međunarodnom mažoret turniru – Trilj open 2022


Mažoretkinje Dubrovčan u nedjelju su se vratile iz Splitsko-dalmatinske županije gdje su provele dva prekrasna dana povodom proslave 20. rođendana Triljskih mažoretkinja kod kojih se održao 3. turnir tradicionalnog mažoreta – Pokal Trilj 2022. te Međunarodni mažoret turnir – Trilj open 2022.

– Prvi dan vikenda bio je rezerviran za posjet gradu Splitu u kojem smo uz stručno vodstvo doživjeli grad na poseban način te omogućili našoj djeci da budu dio bogate splitske povijesti. Upoznali smo cara Dioklecijana, Grgura Ninskog, pretorijance…obišli palaču, Peristil, poznatu splitsku rivu te uživali u posljednjim zrakama sunca ljeta na odmaku. Najhrabriji su se i okupali na Bačvicama. U nedjelju smo cijeli dan proveli u prekrasnom gradu Trilju na rijeci Cetini gdje je rano ujutro započeo Pokal Trilja kojeg su osvojile naše juniorke zahvaljujući prvom mjestu u defileu i velikoj tradicionalnoj koreografiji – izvijestila je predsjednica Mažoretkinja Dubrovčan Valentina Večerić-Gorupić.

Nakon svečanog defilea koji se zbog kiše preselio u dvoranu održala se svečana ceremonija otvaranja Međunarodnog turnira Trilj open 2022 na kojem su se predstavili timovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. Sudjelovalo je ukupno 18 timova i otplesano 95 koreografija. Mažoretkinje Dubrovčan predstavile su se sa 10 koreografija od kojih je 7 zlatnih medalja i 3 srebrne. Zlatne medalje osvojene su u sljedećim kategorijama: kadeti duo štap, juniori solo štap, mini štap, velika moderna, velika tradicionalna + defile te seniori mini moderna. Srebrne medalje osvojene su u kategorijama juniori trio štap, seniori mini štap te mini baton flag.

Ovaj program sufinanciran je sredstvima iz Javnog natječaja za financiranje projekata udruga koje provode javne potrebe u društvenim djelatnostima u 2022. godini, a kojeg realizira Općina Veliko Trgovišće.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook