Prethodni članak
Sljedeći članak

Novih 1.578 slučajeva zaraze, bolest će se moći dokazati brzim antigenskim testovima

Ja sam i prije govorio da obavezno cijepljenje nije opcija, ali ako virus bude napredovao, razmišljat ćemo i o tome, rekao je Beroš


U protekla 24 sata zabilježeno je 1578 novih slučajeva zaraze, što je više u odnosu na prije sedam dana kada ih je bilo 1103 – kazao je danas iz Splita ministar Vili Beroš, prenosi Večernji.hr.

Testirane su 4344 osobe, nastavio je ministar te ustvrdio kako je pozitivno testirano 36.33 posto. – Ponovno nam je porasla 14-dnevna stopa na 100.000 stanovnika, jučer je bila 1769,93. Jučer je bilo hospitalizirano 1874, a na respiratoru su 242 bolesnika. – Ušli smo u novu godinu, razmišljajmo već o sljedećoj turističkoj sezoni. Prošlu smo omogućili, a hoćemo li i ovu s ovakvim stupnjem procijepljenosti, pogotovo u turističkim županijama – najvjerojatnije nećemo. Postoji mogućnost da Europska komisija uvede kao jedan od kriterija preporuke dolaska svojim turistima i stupanj procijepljenosti domicilnog stanovništva – kaže te navodi da treba povećati procijepljenost kako bi Hrvatska bila sigurna destinacija.

Mjere su od danas, podsjeća, nešto drukčije i prilagođene novoj varijanti. – Ja sam i prije govorio da obavezno cijepljenje nije opcija, ali ako virus bude napredovao, razmišljat ćemo i o tome – navodi. – Hrvatski zavod za javno zdravstvo već je komunicirao da će se promijeniti paradigma testiranja. Više PCR neće biti obavezan, bolest će se moći dokazati brzim antigenskim testovima koji su sve bolji – kazao je Beroš te naveo kako će se na sutrašnjem sastanku razgovarati o tome da se brzi testovi rade na uputnicu, prenosi Večernji.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook