Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi prosvjed protiv Nacionalnog stožera: Čuju se uzvici 'Čipiraj me, cijepi me i osiromaši me'

U 15 sati počeo je još jedan prosvjed građana protiv mjera Nacionalnog stožera


Danas u 15 sati u Zagrebu se održava prosvjed protiv mjera Nacionalnog stožera. Na prosvjed se pozivalo puten Facebook grupe "Tražimo ukidanje Nacionalnog stožera civilne zaštite" koja ima 160.000 ljudi, a ostaje za vidjeti koliko će se od njih pojaviti na prosvjedu. Prosvjednici se okupljaju na Trgu kralja Tomislava, odakle kreću u šetnju prema Trgu bana Jelačića. Neki prosvjednici pjevaju: "Zatvori me, pritvori me, uhapsi me, zabrani me, čipiraj me i cijepi me. Osiromaši me, iseli me...". piše  Index.hr.

Emica Elvedji/PIXSELL

 

Na prosvjedu se, unatoč mjeri zabrane okupljanja iznad 50 osoba, okupilo oko tisuću ljudi koji su krenuli i došli na Trg bana Jelačića gdje su počeli govorima u kojima prosvjednici, osim kritiziranja političara, Stožera i medija, iznose teorije zavjere.

"Čeka se izvješće policije o današnjem prosvjedu i tome tko su organizatori pa će se nakon toga vidjeti hoće li se zbog kršenja mjera poduzimati neke sankcije protiv organizatora", rekao je za Index šef Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook