Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi predsjednik zagorskog HSU - a Željko Čleković

U Mariji Bistrici je održana izborna skupština Županijske organizacije HSU-a KZŽ


U Mariji Bistrici je održana izborna skupština Županijske organizacije HSU-a KZŽ. Sve prisutne članove skupštine, njih ukupno 39 od 46 delegata koliko ih čini skupštinu i goste pozdravio je na početku predsjednik Josip Kovačić, koji je nekoliko trenutaka kasnije, nakon odabira radnih tijela i prihvaćanja dnevnog reda i Poslovnika o radu Skupštine, podnio izvješće o radu stranke za protekli mandat od 2017. godine. Posebno se osvrnuo na ovogodišnje rezultate na lokalnim izborima, podsjetivši da je HSU KZŽ-e osovjio 4 vijećnička mandata u Županijskoj skupštini, a upravo je Kovačić i potpredsjendik Skupštine. Pored toga HSU ima 6 članova Upravnih vijeća. To je nešto slabiji rezultata u odnosu na 2017. godinu, što je objašnjeno djelomično zbog nezainteresiranost jednog dijela ogranaka, pa su čak tri i raspuštena, a dijelom i zbog korone, pa je odaziv starijih članova bio manji. Kovačić je kori izvješće ponovio i nezadovoljstvo zastupljenošću ove županijske organizacije u tijelima središnjice, posebice s obzirom na rezultat na lokalnima izborima, koji je u 3. izbornoj jedinici bio najbolji. Inače, Kovačić je do izbora u središnji i član Središnjeg odbora HSU-a. U svom izvješću Kovačić je istaknuo i da je poseban zadatak rukovodstva županijske organizacije, te gradskih i općinskih u narednom razdoblju voditi brigu o povećanju članstva i osnivanju novih organizacija. Josip Kovačić tri mandata zaredom bio je predsjednik zagorskog HSU-a, no na novi mandat se nije odlučio, napomenuvši da prepušta vodstvo stranke mlađima. Na kraju izvješća je zahvalio svim članovima na podršci u 12 godina, završivši sa rečenicom koja je i obilježila njegovo vodstvo: ''Želim vama, vašim obiteljima i svim našim članovima dug život, zdravlja, sreće i mirovine veće''. Skupština je jednoglasno prihvatila njegovo izvješće, kao i izvješće Nadzornog odbora.

Potpredsjednici Nikola Pasariček i Ivan Hajnić

U izbornom dijelu provedeno je djelomično tajno glasovanje i to za dva potpredsjednika i dva člana Predsjedništva. Za predsjednika nije trebalo tajno glasovanje, jer je u kandidacijskom postupku kandidaturu istaknuo samo Željko Čleković iz Mihovljana, koji je i jednoglasno potvrđen. Također, za Nadzorni odbor nije bilo više kandidata pa su jednoglasno izabrani: Štefica Buhin, Stjepan Ileković, Marija Kunić, Josip Hrupelj i Katarina Horvat. Za dva potpredsjednika bila su 4 kandidata, a izabrani su Nikola Pasariček i Ivan Hajnić, dok su za dva člana Predsjedništva, među troje kandidata izabrani Nikola Capar i Štefanija Kolar. Uz njih Predsjedništvo čine predsjednik i dva potpredsjednika te još dva člana koja će imenovati sam predsjednik. Skupštinu su pozorno pratili i predstavnici središnjice, predsjednik HSU-a Veselko Gabričević, voditelj financija Branko Omerzel te saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja i župan KZŽ-e Željko Kolar. Župan Kolar je zahvalio dosadašnjem vodstvu na suradnji, čestitao je novom predsjedniku i izrazio uvjerenje u nastavak suradnje. ''Ovdje je više znanja, pameti i iskustva nego u sabornici. Samo to treba znati iskoristiti. Ljudima koji su prošli svoj životni put, koji su imali svoje profesionalne karijere, imaju puno utakmica u nogama, trebate naći pravo mjesto u timu i onda će oni dati svoj maksimum. Zato se zahvaljujem gospodinu Kovačiću, jer on je u ovih 12 godina uvijek davao svoj maksimum na mjestima na kojima je igrao, dal je to bio potpredsjednik skupštine ili predsjednik kakvog Upravnog vijeća ili Nadzornog odbora, to je sasvim svejedno.'' – rako je Kolar i na kraju svim poručio da čuvaju svoje zdravlje i da se cijepe.

Čleković: ''Imam dobre namjere pomoći da umirovljenici dođu na željeni nivo''

Osim župana Kolara skupštinu su pozdravili i predsjednik HSU Gabričević i saborski zastupnik Hrelja, koji su zahvalili dosadašnjem predsjedniku, čestitali novom ali i cijeloj županijskoj organizaciji na rezultatima i obečali nastavak suradnje. Zahvalivši na izboru novi predsjednik Željko Čleković istaknuo je kako ima dobre namjere, zajedno sa ekipom izabranih, pomoći da umirovljenici dođu na nivo kojega bi svi željeli. ''Novo rukovodstvo, vjerujem da će mi pomoći da napravimo situaciju u kojoj ćemo i dalje biti koalicijski partner kojega uvažavaju. Da nećemo biti naporan partner, već da će naša podrška u središnjicu županijske organizacije i dalje biti kvalitetna.'' rekao je Čleković i zahvalio i saborskom zastupniku Hrelji na svemu što čini za umirovljenike.''Vjerujem da će se to nastaviti i dalje. Redovno komuniciram sa gospodinom Hreljom i vjerujem da će i daljnji koraci biti za dobrobit umirovljenika.'' Čleković je zahvalio i dosadašnjem predsjedniku Kovačiću u im svih članova HSU-a KZŽ-e. ''Vjerujem da smo ovih 12 godina dobro surađivali, ali ovo nije kraj, jer će prema najavama gospodin Kovačić biti u Savjetu HSU-a, pa će i dalje biti situacija u kojima će nam moći pomoći. Svima nama želim da HSU u Zagorju bude i dalje jak čimbenik, kao što je bilo i do sada, da će na slijedećim izborima biti pomlađena i da će biti dobar koalicijski partner.'' – zaključio je Čleković i svim zaželio dobro zdravlje i da na slijedeći izbori budu bez korone. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook