Prethodni članak
Sljedeći članak

NOVI PREDSJEDNIK PORUČIO: 'Neću dijeliti hrvatske građane, bit ću uho i glava za svakoga od njih'


Nakon objave rezultata na temelju više od 99 posto obrađenih biračkih mjesta, po svom dolasku u izborni stožer, novoizabrani predsjednik Zoran Milanović zahvalio je onima koji su ga podržali, ali i onima koji nisu te svojoj protukandidatkinji Kolindi Grabar – Kitarović.

-Znam da nisam svima po volji, ali trudit ću se da nikoga namjerno ne povrijedim i da budem uho i glava za svakoga, da vodimo dijalog svjesni da nas ima različitih. Neću dijeliti hrvatske građane, inzistirat ću na tome da poštujemo različitosti i da budemo mala, ali vedra i moćna nacija. Neće biti spletkarenja, tajnih poslova, za mene će sve stranke biti iste, jer mi smo višestranačka parlamentarna demokracija. Zato ću surađivati sa svakim tko bude na izvršnoj vlasti. Govorit ću, pitat ću, tražit ću i sugerirati i nadam se i vjerujem da neću iznevjeriti povjerenje koje ste mi dali – rekao je, između ostalog, u svom obraćanju novi predsjednik.

Nakon Milanovića, u svom se stožeru okupljenima, ali i svim Hrvatica i Hrvatima, obratila i Kolinda Grabar – Kitarović. - Hvala svima koji su izašli na biralište i pokazali da im je stalo do Hrvatske i da se ponašaju kao odgovorni građani – rekla je te zahvalila na podršci svojoj obitelji, vodstvu HDZ – a, članovima stranke i svima koji su je podržavali.

 – Ostanimo ujedinjeni i okupljeni za našu Hrvatsku. Poruka koju moramo izvući iz ovih izbora je da moramo biti više među građanima i čuti njihov glas. Čestitam Zoranu Milanoviću i želim svako dobro u obnašanju njegove dužnosti – rekla je Grabar – Kitarović, poručujući da Milanoviću pruža ruku kako bi pokazali da prijenos vlasti može biti civiliziran, jer Hrvatska treba stabilnost. – Vama, birači, hrvatski narode, poruka koju moramo izvući je da smo najjači kada smo zajedno. To smo pokazali u ratu, to moramo pokazati i u miru. Budite zajedno, nemojte se ideološki dijeliti. Nadam se da ćemo se svi okupiti oko zajedničkih vrijednosti – poručila je Grabar – Kitarović i istaknula da Milanoviću želi uspjeh jer je to u interesu Republike Hrvatske i njenog napretka. – Uvijek ću biti tu da vam pomognem, tu sam, ostajem u Hrvatskoj – rekla je Kolinda, dodajući da se nada da će joj se oprostiti ako ode na 10, 15 dana odmora jer ga nije imala 5 godina. Na kraju svog obraćanja, Kolinda Grabar – Kitarović poželjela je svim Hrvatima, Zoranu Milanoviću i svima u Hrvatskoj i diljem svijeta, koji vole Hrvatsku, mir i dobro.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook