Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi predsjednik HDZ-a Krapinsko - zagorske županije je Zoran Gregurović

Gregurović je u odnosu na svog protukandidata, inače državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Zdravka Tušeka iz Bedekovčine dobio uvjerljivih 73 % glasova


Prema prvim neslužbenim rezultatima, novi predsjednik Hrvatske demokratske zajednice izabran na današnjim unutarstranačkim izborima u HDZ-u je Zoran Gregurović aktualni gradonačelnik Krapine koji tu dužnost obnaša već u trećem mandatu. Prije toga bio je predsjednik Gradskog vijeća Krapine. Neslužbeno, svog protukandidata Zdravka Tušeka iz Bedekovčine, inače državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede pobijedio je s velikom prednošću jer je dobio više od 70 posto, točnije 73% glasova članova stranke. Birala su se i četiri potpredsjednika županijskog HDZ-a, a toliko je bilo i kandidata, pa su tako izabrani Ljubica Jembrih, Ratko Habus, Petar Vrančić i Ernest Svažić. Podsjećamo, zagorski HDZ je do ovih izbora imao v.d. predsjednika Ernesta Svažića koji je na tu funkciju izabran nakon afere dotadašnjeg predsjednika zagorskog HDZ-a Žarka Tušeka s aktualnim gradonačelnikom Oroslavja Viktorom Šimunićem.
Na današnjim unutarstranačkim izborima biralo se po sistemu jedan član jedan glas, a osim županijskog vodstva birani su i čelnici HDZ-a na općinskim i gradskim razinama.

Na pitanje je li očekivao ovakav razvoj situacije, Zoran Gregurović je kazao da je jer  u suprotnom ne bi ni ulazio u izbornu kampanju. 'Moram odmah reći da je kampanja bila fer i korektna i zahvaljujem se svom protukandidatu na korektnoj utakmici. Ujedno hvala svima koji su izašli na izbore i podržali kako mene tako i gospodina Tušeka. Činjenica je da imamo određenih probleme kako na županijskoj tako i na nekim općinskim i gradskim razinama i sada prvo treba uložiti trud kako bi se konsolidirali i pripremili za sljedeće izbore, prva je izjava novoizabranog predsjednika zagorskog HDZ-a Zorana Gregurovića.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook