Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi poslovni pothvat: Čermak zna u što će uložiti novac od prodaje Croduxa

Crodux će radnike, navodno je tako dogovoreno, zadržati

  • Marko Lukunic/PIXSELL - Čermak

    Marko Lukunic/PIXSELL


Za slovensku tvrtku to je najveća akvizicija u posljednjih desetak godina. Petrol će kupnjom Croduxa umirovljenog generala Ivana Čermaka ostvariti i najveći jednokratni rast prodajnih mjesta u povijesti.

Dobit će pod svoje okrilje čak 91 benzinsku postaju u Hrvatskoj, čime će s ukupno 200 prodajnih mjesta Petrolov tržišni udio porasti s 13 na 23 posto. Slovenci ne kriju zadovoljstvo. Preuzimanjem će, kažu, pokriti neka važna područja u Hrvatskoj na kojima su dosad bili slabo zastupljeni ili pak uopće nisu imali svoja prodajna mjesta.

Najavljuju da će poslovni model uspostavljen u Sloveniji prenijeti i na hrvatsko tržište. Kupnjom Croduxa šire se na šire tržište jugoistočne Europe. Radnike će, navodno je tako dogovoreno, zadržati. Nisu otkrili vrijednost transakcije, no slovenski mediji pišu o iznosu između 150 i 200 milijuna eura.

Čermak, koji je, zanimljivo, dosad već tri puta stvarao i prodavao svoje tvrtke, već najavljuje nove poslovne pothvate u Hrvatskoj, s naglaskom na dugonajavljivanu termoelektranu. Zelena energija hit je u Europskoj uniji, piše  Večernji.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook