Prethodni članak
Sljedeći članak

Novčano kažnjen jer je policajcu poručio da su ‘i ovce pametnije od njega’

Sudu se požalio da mu je novčana kazna prevelika jer je u mirovini


Na Općinskom sudu u Vukovaru nedavno je 51-godišnjem muškarcu izrečena novčana kazna u iznosu od 19,91 eura jer je 22. listopada prošle godine u pisanom prigovoru protiv policajca koji ga je zaustavio zbog prometnog prekršaja napisao da su “i ovce pametnije od njega”, piše Glas Slavonije.

Slavonac je proglašen krivim za vrijeđanje policajca, a ako u mjesec dana od primitka presude plati dvije trećine kazne u iznosu od 13,27 eura, ostatak neće morati platiti.
U pisanoj obrani 51-godišnjak je potvrdio da je u prigovoru protiv postupanja policije između ostalog napisao i “da je ovca pametnija” od jednog policajca, ali i da je to napisao u afektu, uzrujan i razočaran, te da policijskog službenika nije htio uvrijediti.

Ispričao mu se jer, kako je naveo, zna da policijski posao nije lagan, pogotovo zato što mu je i ujak u službi. Sudu se požalio da mu je novčana kazna prevelika jer je u mirovini i ima izuzetno mala primanja zbog čega je molio da mu smanje globu, pogotovo jer nikada u životu prije nije bio kažnjen zbog bilo kakvog prekršaja. Sud mu u tome nije udovoljio, ali ga je poštedio od plaćanja sudskih troškova, piše Glas Slavonije. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook