Prethodni članak
Sljedeći članak

Nova Rock, 13.-15. lipanj, Nickelsdorf, Austrija

Vjerojatno najveći festival u regiji, austrijski Nova Rock koji je prošle godine okupio više od 180.000 posjetitelja, up


Vjerojatno najveći festival u regiji, austrijski Nova Rock koji je prošle godine okupio više od 180.000 posjetitelja, upisuje ove godine svoje tek četvrto izdanje. Međutim ponovo su potvrđena velika imena koja predvode najbolje europske festivale. Nakon prošlogodišnjih briljantnih nastupa Pearl Jama, The Smashing Pumpkinsa, Linkin Parka, The Killersa, Incubusa i Slayera, ove godine line-up predvode Rage Against The Machine. Trend nastupa ponovno okupljenih bendova slijede i Sex Pistols, The Verve te Judas Priest koje će i na Nova Rocku svirati uz podršku braće Cavalera u novooformljenim Cavalera Conspiracy. Nažalost, ponovo je otkazao Chris Cornell, koji bi bio prava poslastica prvog dana. Zamjenili su ga Gavin Rossdale i Jonathan Davis, oba svježe krenuvši u solo vode. Po drugi puta nastupiti će Incubus, Bullet For My Valentine, Motorhead, Opeth, Alter Bridge i Subway To Sally. Još valja izdvojiti njemačke Die Ärtzte i Beatsteaks te punk legende NOFX i Bad Religion, dok će metalce će predvoditi Disturbed i In Flames.

Trodnevna ulaznica uključuje i mjesto za kampiranje i parking, a cijena joj je 99€, a kod nas ekskluzivni distributer ulaznica je Eventim (www.eventim.hr). Vip ulaznice dostupne su po cijeni od 185€. Prijevoz an festival omogućuje Urban Travel (www.urban-travel.com).

Više o festivalu možete pronaći na www.novarock.at.

Petak 13.06.

Blue Stage:
Die Ärzte
Nofx
Mia.
Ash
3 Doors Down
tba
Donots
Panteon Rococo
Zox

Red Stage:
Sex Pistols
Cavalera Conspiracy
Jonathan Davis
Porcupine Tree
Airbourne
Rose Tattoo
Volbeat
From First To Last
The Sorrow

Subota 14.06.

Blue Stage:
The Verve
Beatsteaks
Gavin Rossdale
New Model Army
Carbon/Silicon
The Godfathers
Melee
Sunshine
Die Mannequin

Red Stage:
Motörhead
In Flames
Bad Religion
Subway To Sally
Opeth
Sonic Syndicate
Alpha Galates
Kill Hannah
Fire In The Attic

Nedjelja 15.06.

Blue Stage:
Rage Against The Machine
Incubus
Kid Rock
Rise Against
Funeral For A Friend
The Weakerthans
Guadalajara
Jaguar Love
tba

Red Stage:
Judas Priest
Bullet For My Valentine
Disturbed
Alter Bridge
Anti Flag
Enter Shikari
Skindred
Black Tide
.sPout.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook