Prethodni članak
Sljedeći članak

Nova poljoprivredna redarka za područje Pregrade, Desinića i Krapinskih Toplica. Evo što će sve biti njezin zadatak

Njezin će zadatak biti nadzor nad provođenjem agrotehničkih mjera i mjera za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina, sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu


S radom je započela nova poljoprivredna redarka za područje grada Pregrade i općina Desinić i Krapinske Toplice Romana Pavlinec. Njezin će zadatak biti nadzor nad provođenjem agrotehničkih mjera i mjera za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina, sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu i gradskim odlukama te nadzor nad provedbom gradskih odluka o komunalnom redu vezano uz uređenje naselja i korištenje javnih zelenih površina, kontrola obrade poljoprivrednog zemljišta, odnosno poduzimanje mjera radi sprečavanja njegove zakorovljenosti, kontrola održavanja živica i međa, poljskih putova, uređivanje i održavanje kanala, sprečavanje zasjenjivanja susjednih čestica.

Kontrolirat će, između ostalog, obavljanje radova na području grada vezano uz uređenje naselja i javne zelene površine, narediti obavljanje adekvatnih radova ako utvrdi da se oni ne obavljaju ili se obavljaju nepravilno ili nezakonito te voditi propisane očevidnike i sastavljati izvješća o izvršenim radovima.

Dodatno, njezin zadatak je i praćenje poziva i natječaja za dostavu projektnih prijedloga koji se kandidiraju za financiranje/sufinanciranje iz EU fondova ili drugih izvora, ispunjavanje projektnih prijava, sudjelovanje u pripremi dokumentacije za realizaciju međunarodnih i drugih projekata od interesa za Grad i dr. Poljoprivredna redarka samostalno donosi rješenja o izvršenju propisa, izriče mandatne kazne i predlaže pokretanje prekršajnog postupka, te poduzima druge radnje i mjere za koje je ovlaštena.

Uredovno vrijeme za rad s građanima je od 8 do 11 sati, međutim, s obzirom na epidemiološke mjere, rad sa strankama obavlja se neposredno samo kada to na drugi način nije moguće te upućujemo građane i građanke na telefonsku i e-mail komunikaciju. Kontakt mobitela je 091/376-0525, a e-mail [email protected]

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook