Prethodni članak
Sljedeći članak

Nova načelnica počela uređivati: sadi se cvijeće i boje žardinjere, uređuju se prilazni otoci

Što se tiče ostalih aktivnosti, kaže Jureković, od kada je postala načelnica najviše se bavi odgonetavanjem stvarnog financijskog stanja Općine


Nova načelnica Općine Krapinske Toplice, Gordana Jureković, nakon što je preuzela dužnost, naložila je općinskom komunalnom poduzeću sadnju cvijeća i ukrasnog bilja na prilaznim otocima u naselju Krapinske Toplice, ali i u samom centru.

-Osim na prilaznim otocima, cvijeće smo počeli saditi i u žardinjerama u samom centru mjesta. Isto tako žardinjere se boje, kako bi barem malo ljepše izgledale. Neki sumještani me pitaju kako to da cvijeće sadimo tek sad, na kraju vrućeg lipnja, odnosno, zašto ga nismo sadili ranije ili odgodili to za jesen. No, ja sam načelnica tek dva tjedna pa ranije nisam mogla, a obzirom da sam vidjela u kakvom tužnom stanju su bili ti kružni tokovi i žardinjere, morala sam odmah reagirati. Mi smo turističko mjesto i to je minimalno što možemo sad odmah napraviti, da ga barem malo estetski uljepšamo. Konzultirali smo se i sa strukom koja nam je rekla da uz redovito zalijevanje i održavanje, ne bi trebalo biti problema s ovim terminom sadnje – rekla nam je načelnica Jureković.

Što se tiče ostalih aktivnosti, kaže Jureković, od kada je postala načelnica najviše se bavi odgonetavanjem stvarnog financijskog stanja Općine, koje do sad i nije baš bilo sasvim transparentno. – Sad utvrđujem pravo stanje financija, stvarna dugovanja i stvarna potraživanja, kako bih znala odakle uopće krećemo dalje – rekla je Jureković te istaknula kako će ovih dana na natječaj za bespovratna sredstva EU fondova prijaviti i izgradnju nove tržnice u Krapinskim Toplicama, ali i da prije toga još treba unijeti neke izmjene u sam projekt. – Moramo izmjeniti projekt kako bi bili sigurni da ćemo dobiti maksimalni mogući postotak sufinanciranja od strane EU – najavila je Jureković.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook