Prethodni članak
Sljedeći članak

[NOVA INVESTICIJA U SPECIJALNOJ BOLNICI] Uređenjem prostora hidroterapije poboljšat će se usluga za pacijente preko HZZO – a

Investicija je vrijedna milijun i 420 tisuća kuna, za što će Krapinsko – zagorska županija izdvojiti pola milijuna kuna, a nešto manje od milijun kuna sredstva su Specijalne bolnice Stubičke Toplice


U Specijalnoj bolnici za medicijsku rehabilitaciju Stubičke Toplice potpisan je danas ugovor o nabavi radova za adaptaciju prostora hidroterapije. Radi se u još jednoj investiciji u Specijalnoj bolnici, u kojoj je već u tijeku jedno veliko gradilište, na izgradnji vanjskoga bazena.

-Radi se o rekonstukciji dijela hidroterapije za koji smo smatrali da bi trebali rekonstruirati s obzirom da je u dosta derutnom stanju. Uredit će se prostor hidroterapije, podvodne masaže, kada za provođenje vježbi, izmjenične kupke te prostor za parafinsku terapiju, fango i peloidnu terapiju, odnosno terapiju blatom. Također, uredit ćemo i pripadajuće garderobe, bit će tu i dizalice za nepokretne pacijente, a premijestit ćemo tu i centralnu jedinicu za naručivanje pacijenata, tako da će pacijenti sve naružbne moći napraviti na jednom mjestu – rekao je ravnatelj bolnice dr. Davor Gredičak.

Investicija je to vrijedna milijun i 420 tisuća kuna, za što će Krapinsko – zagorska županija izdvojiti pola milijuna kuna, a nešto manje od milijun kuna sredstva su Specijalne bolnice. Izvođač radova je tvrtka Framateh, vlasnika Mladena Očića koji je prilikom potpisivanja ugovora napomenuo kako se nada da će radovi ići planiranim tokom i da će ih završiti na vrijeme.

-Obzirom da su dosadašnje investicije bile usmjerene prema tržišnim efektima, ovo je direktna investicija za korisnike HZZO - a, koja će pridonijeti kvaliteti pružanja usluge upravo osiguranicima HZZO – a – istaknuo je ravnatelj.

Načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak čestitao je svima koji su sudjelovali u ovom projektu kojim će se usluga u bolnici dići na još jednu višu razinu, pogotovo jer se radi o pacijentima preko HZZO – a, što je posebno istaknuo i župan Željko Kolar. – Kvaliteta usluge s dogradnjom i adaptacijom hidroterapije i nuđenja novih sadržaja bit će pomak za sve pacijente koji koriste usluge Specijalne bolnice. S druge strane, ovo je izuzetno bitno i s obzirom na certifikate izvrsnosti koje je dobila bolnica u posljednje dvije, tri godine, pogotovo s aspekta kad govorimo o Krapinsko – zagorskoj županiji kao centru izvrsnosti zdravstvenog turizma na području Hrvatske te aspekta novih budućih investicija od 150 milijuna kuna, od kojih je prva faza u tijeku, a to je izgradnja vanjskog bazena – rekao je župan Kolar te čestitao i zahvalio na suradnji Upravi bolnice na čelu s ravnateljem Gredičakom na odličnim poslovnim rezultatima. - Pokazali smo da gubljenje broja kreveta s HZZO - om ne znači da zdravstvena ustanova mora biti u problemu, već kako se pametnim poslovnim potezima i jasnom vizijom treba razvijati specijalna bolnica i u tim uvjetima dobro poslovati i investirati – rekao je Kolar te poslao poruku Vladi RH kako se ne smiju propustiti prilike za mogućnost financiranja specijalnih bolnica u novoj financijskoj omotnici.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook