Prethodni članak
Sljedeći članak

Nova energetska fasada u boji kluba, nova stolarija i krovište

Energetska obnova zgrade NK Pregrade jedan je od većih projekata koje je Grad Pregrada realizirao u prošloj godini – rekao je gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, najavivši da će i dalje razvijati sportsku infrastrukturu


 U Pregradi je održana konferencija za medije povodom završetka energetske obnove zgrade NK Pregrada. Ukupna vrijednost projekta iznosi 680.852,45 kuna, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancirano u iznosu od 421.749,02, a za navedeni projekt dobivena su još bespovratna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, i to u iznosu od 145.141,72 kuna za sufinanciranje dijela sredstava koje je prijavitelj dužan osigurati iz vlastitih izvora.

Energetska obnova zgrade NK Pregrade jedan je od većih projekata  koje je Grad Pregrada realizirao u prošloj godini – rekao je gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, najavivši da će i dalje raditi na razvoju sportske infrastrukture.  – Već na proljeće kreće izgradnja teniskih terena, a krećemo i u kupnju zemljišta za izgradnju pomoćnog nogometnog igrališta. Sve te investicije doprinijet će značajnom iskoraku sporta na području Pregrade – istaknuo je Vešligaj, zadovoljan načinom na koji se sport razvija u Pregradi. Pohvalio je NK Pregradu kao jedan od klubova s najjačim podmlatkom u Krapinsko – zagorskoj županiji i predsjednika kluba Denisa Burića koji potiče brojne sportske volonterske akcije. Izvođač radova na energetskoj obnovi NK Pregrada bila je Zanatska zadruga Kunagora, koja je izabrana u postupku jednostavne nabave kao najpovoljniji ponuđač. Vrijednost ugovorenih radova iznosila je 619.043,63 s PDV-om, a stručni i projektantski nadzor nad izvođenjem radova obavljao je projektni ured „Kostelgrad-projekt.

 - Radovi na obnovi NK Pregrada uključivali su novu energetsku fasadu, novu stolariju, obnovu krovišta i uređenje okoliša, a radovi su trajali oko tri mjeseca. Boja fasade je zelena, u boji Grada Pregrade, što je bila i želja investitora – rekao je upravitelj Zanatske zadruge Kunagora Pregrada Julije Fišter. Zgradu NK Pregrada koriste brojna društva i udruge, koja će sada provoditi svoje aktivnosti u kvalitetnijim uvjetima. U novouređenom prostorima boraviti će članovi Sportske zajednice: NK Pregrada, ŽNK Pregrada, Teniski klub Pregrada, Športsko ribolovno društvo Gorica, Hrvatsko planinarsko društvo Kunagora, Šahovski klub Pregrada i RUŽ Pregrada.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj je isključiva odgovornost Grada Pregrade.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook