Prethodni članak
Sljedeći članak

Nova 4 slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, sada ih je 31

Objavljeno na konfrenciji za medije Stožera Civilne zaštite


foto: screenshot livestream Index

Održava se konfrencija za medije Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske na kojoj se otkrivaju nove informacije o koronavirusu u Hrvatskoj.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako je zabilježeno 4 nova slučajeva zaraze koronavirusom. – Dvoje zaraženih je u Puli i dvoje u Zagrebu. Troje je povezano bliskim kontaktima s dosad zaraženima. jedan je uvezen - rekao je Beroš.

- U Zagrebu se radi o dva obiteljska kontakta od poznatih bolesnika, a u Puli se radi o jednom ugostitelju koji se vratio iz Italije. A druga osoba je ostvarila kontakt s osobom u Zagrebu koja je došla iz Švicarske i koja je kasnije postala zaražena. Epidemiološka situacija je još uvijek povoljna. U svim ovim mjestima u kojima imamo bolesnika smo tražile kontakte - rekao je Capak, prenosi Index.

- Nadamo se da će epidemija početi jenjavati uskoro. Bitno je znati preko 80 posto bolesnika imaju vrlo blagu sliku. Neki ni ne znaju da su bolesni. Ne treba se bojati, trebamo biti oprezni. Možemo imati savršene mjere, odgovornost svakog od nas je najveća. Izbjegavati javna okupljanja, izbjegavati sve što nije nije nužno. To može znatno utjecati na epidemiološku sliku - rekao je ministar Beroš, prenosi Index.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook