Prethodni članak
Sljedeći članak

Nositelju liste Živog zida u III. Izbornoj jedinici kaznena prijava za blud

Policija ga je uhitila i kazneno prijavila zbog sumnje da je prije četiri dana bludničio nad 20-godišnjom djevojkom u svojemu kabinetu na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu

  • Jurica Galoic/PIXSELL

    Jurica Galoic/PIXSELL


Dominika Vuletića (39), nositelja liste Živog zida u III. izbornoj jedinici, policija je uhitila i kazneno prijavila zbog sumnje da je prije četiri dana bludničio nad 20-godišnjom djevojkom u svojemu kabinetu na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, piše  Jutarnji list.

Nakon dovršenog kriminalističkoga istraživanja policija ga je predala pritvorskom nadzorniku. Zatim ga je u svojstvu osumnjičenika ispitalo zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo, nakon čega je profesor pušten da se brani sa slobode, ali uz mjere opreza.

Tužiteljstvo je, bez otkrivanja identiteta, objavio kako su ispitali 39-godišnjaka. Također, naložene su mu mjere opreza zabrane približavanja žrtvi te zabrane uspostavljanja i održavanja veze sa žrtvom.


Kako doznajeJutarnji  list , Dominika Vuletića, inače docenta na Katedri za pravo Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, privela je policija nakon što ga je prijavila 20-godišnja studentica jednog drugog fakulteta. Vuletić i studentica upoznali su se prije nekoliko dana tijekom stranačkih aktivnosti Živog zida.

Tom su prilikom razmijenili brojeve telefona a, prema navodima iz prijave, Vuletić je 20-godišnjakinji počeo slati poruke preko mobilne aplikacije u kojima joj nudi svojevrsnu akademsku suradnju. Studentica mu je odmah dala do znanja da jedino takva poslovna suradnja i dolazi u obzir pa je zato sutradan, 17. lipnja u popodnevnim satima pristala otići u njegov ured na Ekonomski fakultet, piše Jutarnji list.

No, u prostorijama fakulteta za djevojku je ubrzo počela agonija jer joj je navodno, prema njezinim riječima, u jednom trenutku Vuletić prišao te je počeo dirati po tijelu i pritom joj se također neprimjereno obraćati aludirajući na seks. Šokirana djevojka je, međutim, žurno otišla iz njegova ureda te se nedugo potom obratila policiji za pomoć. Kriminalistima je ustupila i poruke koje joj je prethodno profesor slao, a iz kojih se, navodno, mogu iščitati, i neke dvosmislene, neukusne rečenice, prenosi  Jutarnji list.

Vuletićeva partnerica je za Jutarnji rekla  da Dominik nije uhićen te da mu mobitel ne radi i da ga kontaktiraju putem e - maila. Na e - mail je Vuletić odgovorio za Jutarnji: “Nemam komentara i molio bih da se pridržavate tajnosti”. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook