Prethodni članak
Sljedeći članak

'NOĆ MUZEJA' U KRAPINI: Program posvećen jubileju Festivala, a gostima će se nuditi i vožnja oldtimerima

U Muzeju krapinskih neandertalaca u Krapini održana je konferencija za medije na temu "Noć muzeja u Krapini"


U Muzeju krapinskih neandertalaca u Krapini održana je konferencija za medije na temu "Noć muzeja u Krapini" u čiju su organizaciju uključeni Galerija grada Krapine (Pučko otvoreno učilišta Krapina), Muzej oltimera Presečki i Muzej krapinskih neandertalaca. Konferenciji su prisustvovali voditelj Muzeja krapinskih neandertalaca Jurica Sabol, gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina Grozdana Pavlović i ispred Muzeja oldtimera Presečki Antun Presečki.

Galerija grada Krapine povodom „Noći muzeja u Krapini“ pripremila je bogati program na temu jubileja,ususret 55. Festivalu kajkavskih popevki u Krapini.

– Mi smo odlučili posvetiti ovu „Noć muzeja“ jubileju Festivalu kajkavskih popevki. U rujnu ove godine festival će se održati po 55. puta. Radi se o donaciji gospodina Dubravka Sopeka koji je Gradu Krapini donirao bogatu zbirku svih nosača zvuka od samog početka festivala. Tu je komplet svih ploča, kazeta i CD-a s Krapinskog festivala. Osim ovih nosača zvuka, donirane su i sve koncertne popevke koje su izvedene na večerima „Popevke zanavek“, večer Arsena Dedića, Drage Britvića iz 1984.godine te koncert zbora Hrvatske radio televizije pod vodstvom maestra Igora Kuljerića koji je izveo 14 pjesama s Krapinskog festivala u jednoj posebnoj obradi. Nakon službenog otvorenja izložbe, u prigodnom programu, razgovor sa Dubravkom Sopekom vodit će Željko Slunjski, a u 21 sat počinje koncert Kajkavskih popevki s proteklih festivala povodom ovogodišnjeg jubileja – istaknula je ravnateljica POU-a Krapina Grozdana Pavlović.

Na tom koncertu će nastupiti KUD Ilirci, Danijela Pintarić, Hrvoje Hegedušić uz glazbenu pratnju Helge Hegedušić, Zdenka Kovačiček, Bojan Jambrošić, Gordana Ivanjek Tušek, Iva Ranogajec Inkret, Ella Ranogajec Inkret, Tanja Mršić, Kristijan Potočki recitirati će stihove te orkestar u sastavu Karlo Kukovačec, Branko Ovčarić, Julije Njikoš i Pere Ištvančić. Voditelj programa je Željko Slunjski, a ulaz je slobodan.

Jurica Sabol predstavio je program „Noć muzeja“ u Muzeju krapinskih neandertalaca. – Muzej krapinskih neandertalaca će se po 10. puta uključiti u „Noć muzeja“. Po prvi puta „Noć muzeja“ imati ćemo na dvije lokacije. Ovdje u Krapini u muzeju od 18 sati pa sve do 1 sat iza ponoći, ulaz za sve posjetitelje je slobodan, u atriju muzeja biti će organizirana izložba pod nazivom „Ljepota otkrića“, riječ je o osamdesetak impresivnih fotografija koje su nastale u sklopu znanstveno - istraživačkih projekata na PMF-u u Zagrebu te predstavljaju rezultat tih projekata. Kroz cijelu večer krapinska udruga „Krapinski neandertalci, pleme špiljskog medvjeda“ animirati će posjetitelje te će biti i moguće fotografiranje – rekao je Sabol dodajući kako će druga lokacija „Noći muzeja“ u Muzeju krapinskih neandertalaca početi također u 18 sati, a održati će se izložba pod nazivom „Krapinski pračovjek“ u Karlovcu, u Slatkovodnom akvariju Aquatika . - Po prvi puta imat ćemo „Noć muzeja“ na dvije lokacije - istaknuo je Sabol.

Antun Presečki, ispred Muzeja oldtimera Presečki istaknuo je kako će se i oni uključiti u „Noć muzeja tako da će organizirati prijevoz između Muzeja oldtimera Presečki i Muzeja krapinskih neandertalaca. Također je istaknuo da će biti moguća i linija vožnje za posjetitelje koji će željeti prisustvovati programu u Galeriji grada Krapine. Posebnost jedne takve vožnje je ta što će taj prijevoz biti s oldtimerima. - Prijevoz će biti svaki sat, ako će biti potrebe,organizirati ćemo ga i češće - istaknuo je Presečki.

Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović je pozvao sve da dođu na „Noć muzeja“ u Krapini. Također je istaknuo kako je posebnost kako se ova manifestacija u Krapini odvija na čak tri lokacije što je veliki uspjeh. Pohvalio je suradnju između POU-a Krapina, Muzeja krapinskih neandertalaca i Muzeja oldtimera Presečki. – Ovo je jedna izvrsna sinergija koja se stalno razvija, veliko hvala svima koji sudjeluju u organiziranju ove manifestacije – istaknuo je Gregurović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook