Prethodni članak
Sljedeći članak

Njemačka uvodi nove mjere za sve koji kopnenim putem dolaze iz Hrvatske

Hrvatska je sada u višoj kategoriji prema odluci RKI-ja te je od nedjelje u svrstana među zemlje visokog rizika s lagano pooštrenim pravilima za putovanje


Zbog posebno velikog broja infekcija koronom, njemačka savezna vlada od nedjelje klasificira Tursku, Hrvatsku, Ukrajinu i Armeniju kao područja s visokom incidencijom, uz malo pooštrena pravila ulaska, javljaju njemački mediji.
Institut Robert Koch objavio je to u petak. Odluka ima praktične učinke za putnike koji u Njemačku iz tih zemalja dolaze kopnenim putem. Sa sobom moraju imati negativan test na koronu. Zračni putnici se ionako uglavnom moraju testirati prije polaska. Njemački su mediji prethodno izvijestili o odluci njemačke vlade da Hrvatsku stavi na crvenu listu, odnosno proglasi rizičnim područjem za zarazu koronavirusom.
Obavezan test za ulazak u Njemačku
"Svatko tko iz Hrvatske uđe u Njemačku morat će ubuduće ponovno biti u karanteni deset dana, ali se toga može riješiti nakon pet dana drugim negativnim testom na koronu. Prvo ispitivanje mora se obaviti najkasnije 48 sati nakon ulaska", glasilo je pravilo uvedeno prošli tjedan.
Sada je i pri ulasku u zemlju potrebno imati test na koronu
Zemlje i regije s više od 50 novih infekcija na 100.000 stanovnika unutar sedam dana (7-dnevna incidencija) klasificirane su kao rizična područja. To je najniža od tri kategorije rizika RKI-ja. Hrvatska je sada u višoj kategoriji prema odluci RKI-ja te je od nedjelje u svrstana među zemlje visokog rizika s lagano pooštrenim pravilima za putovanje, javlja Index.hr

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook