Prethodni članak
Sljedeći članak

Niži razredi OŠ i završni razredi SŠ kreću po modelu A, a viši razredi po modelu C; ukinut COVID odjel u Stubičkim Toplicama

Do danas je u Krapinsko – zagorskoj županiji procijepljeno 1319 osoba, zdravstvenih djelatnika i korisnika domova za starije


Župan Željko Kolar donio je odluku o načinu početka nastave na području Krapinsko – zagorske županije. Tako će svi učenici nižih razreda osnovnih škola krenuti u ponedjeljak na nastavu po modelu A, a svi učenici viših razreda po modelu C. Što se tiče srednjoškolaca, od 4292 učenika, njih 1047, odnosno učenici svih završenih razreda, 3.,4. i 5., će krenuti po modelu A, a ostali po modelu C. – Znači njih 1047 kreće u školu, što je 24,39 posto i na taj način poštujemo mjere Stožera što se tiče opterećenosti javnog prijevoza. Od 9352 učenika osnovnih škola, u školu ih kreće 45,92 posto, no oni ne koriste javni prijevoz već imaju posebno organiziran prijevoz – napomenuo je župan. Svim učenicima koji kreću u školu zaželio je dobrodošlicu, a onima koji idu po modelu C još malo strpljenja, jer će se situacija i dalje analizirati, i donositi odluke u skladu s epidemiološkom situacijom.

Župan je donio i odluku da se ukida COVID odjel u bolnici u Stubičkim Toplicama. – Danas iz bolnice izlaze zadnji pacijenti. Teži pacijneti liječit će se u OB Zabok, a oni s lakšim simptomima u bolnici u Krapinskim Toplicama. Ako bi se situacija pogoršala, bit ćemo spremni ponovno aktivirati COVID odjel u bolnici Stubičke Toplice, iako ne očekujemo takvu situaciju – rekao je župan.

Ravnatelj Specijalne bolnice Stubičke Toplice Davor Gredičak izvijestio je da je i zadnji COVID pozitivni pacijent danas napustio bolnicu. – Sutra krećemo s dezinfekcijom odjela, od ponedjeljka će bolnica biti spremna baviti se s poslom za koji je osposobljena – rekao je Gredičak.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo KZŽ Tomislav Jadan rekao je da je do danas u Krapinsko – zagorskoj županiji procijepljeno 1319 osoba, zdravstvenih djelatnika i korisnika domova za starije. - Nastavljamo idući tjedan dalje, dolaze nam male količine cjepiva, pokušavamo rasporediti po prioritetima koji su zadani. Nadamo se da ćemo od veljače moći više cijepiti – rekao je Jadan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook