Prethodni članak
Sljedeći članak

NIJE ZEZANCIJA: Zagorci, najte piti vodu jer - ima bakterije!


Bakterije i virusi su najčešći izazivači oboljenja, a u vodi može biti nekoliko vrsta bakterija, kao što je Ešerihija, Koliformne bakterije ili Koliformne fekalnog porekla, Aerobne bakterije, Pseudomonas itd..

Analiza uzoraka vode koju je proveo Zavod za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije ustvrdio je nepravilnosti kod lokalnih vodovoda.

Povišena povišena razina ukupnih koliformi, a kod posljednjeg i e.coli kao i enterokoki otkrivena je na uzorcima iz izvorišta Cukovec – Belec, Belečko Završje, Trgocentar pr.br. 194, zatim iz izvorišta Belečki Martin – Belec, Trgocentar pr.br. 122 i izvorišta Lučice Zlatar, Martinšćina, trgovina Trgocentar pr.br. 131.

– Zdravstveno neispravna voda za ljudsku potrošnju predstavlja rizik za zdravlje ljudi. Ako potrošači nemaju mogućnost korištenja zdravstveno ispravne vode, kod mikrobiološkog onečišćenja preporučuje se mjera prokuhavanja vode prije upotrebe. Za više informacija molimo obratite se Zavodu za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, Odjelu za ekologiju – poručuju iz Krapinsko - zagorske županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook