Prethodni članak
Sljedeći članak

Nevjerojatno! Državni inspektor se lažno predstavio kao policajac i posvađao na cesti! Proglašen je krivim i osuđen


fotografija je ilustracija 

Državni inspektor proglašen je krivim i osuđen jer je nakon svađe u prometu izvadio službenu značku i predstavljao se kao policajac, piše Danica.

Prema presudi koja je donesena ovih dana, sve se dogodilo lani u srpnju u 6.30 ujutro kad je inspektor Slaven (58) upravljao golfom Avenijom Dubrovnik, zatim Avenijom V. Holjevca.

“Dolaskom na križanje Avenije V. Holjevca – Islandska gdje je na semaforu bilo crveno, zaustavio se te mu je prišao Darko da ga upita ‘jel sve u redu’, s obzirom da je prethodno moglo doći do prometne nesreće na Aveniji Dubrovnik u visini naselja Siget.

Okrivljenik Slaven je spustio staklo na vozačevim vratima te obmanuo drugog u pogledu svoje službene funkcije pokazavši značku Državnog inspektorata i obratio se riječima: ‘Policajac sam, odmah stani sa strane”, navodi se u presudi.

“Nakon toga su stali na ugibalište poslije semafora te je okrivljeni Slaven izašao iz vozila, u ruci je držao značku i narušavao javni red i mir na način da je počeo vikati i unositi se u lice prvo Darku riječima: “Ja sam policajac, kasnim na posao’.

‘Bilo me je strah’

Nakon toga, prilazi i Mariju, unosi mu se u lice i viče: ‘Ajde sada ti mene udari, udari me‘. Nakon toga, Slaven se počeo šamarati i grepsti po licu, a Darko je telefonom odlučio pozvati policiju, dok se okrivljenik udaljio u nepoznatom smjeru”, stoji u presudi.

Inspektor Slaven, kako su naveli Darko i njegov suvozač Mario, umalo je skrivio prometnu nesreću nesmotreno se prestrojavajući golfom. No, on tvrdi kako ništa od toga nije istina. Naglasio je kako je Darko izašao na semaforu, došao do njega i zaprijetio: ‘Ajde sad, frajeru, iziđi’.

“Bilo me je strah jer je vikao i u nastojanju da ga odvratim, pokazao sam mu službenu značku Državnog inspektorata i rekao da sam inspektor. To sam učinio da situacija ne bi eskalirala u sukob i nakon toga Darko se primirio.

Nikada nisam rekao da sam policajac, nisam prijetio niti Darku niti njegovom suvozaču. Nije mi poznato zašto je svjedok pozvao policiju, to mi stvarno nije jasno”, rekao je inspektor na sudu.

No, sudac je na koncu povjerovao svjedocima Darku i Mariju te je inspektora proglasio krivim i kaznio sa 100 eura. Osim toga, mora platiti i 40 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i Slaven se na nju može žaliti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook