Prethodni članak
Sljedeći članak

NEVJEROJATNO: Danas u Zagrebu kilometarski red pred otvorenom trgovinom


Od ljeta nas nazi su izmjene Zakona u trgovini pa dućani na praznik i blagdane na smiju raditi, a znatno je reduciran i rad nedjeljom. Međutim, rad je dozvoljen prodavaonicama koje se nalaze u sklopu željezničkih i autobusnih kolodvora, zračnih luka, morskih luka, trajekata i zrakoplova, kao i one na benzinskim postajama, u bolnicama, u hotelima, u kulturnim i vjerskim ustanovama, nautičkim marinama, kampovima i OPG-ovima te zaštićenim područjima prirode, piše Večernji.

Rad je stoga dopušten trgovinama koje se nalaze na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru pa su ondje u špeceraj pohrlile stotine Zagrepčana. Redovi ispred dućana i pekare bili su ogromni.

- Čekao sam 20 minuta da uđem i još toliko a roba s polica brzo nestaje. Nisam baš siguran kome je ovakvo što isplativo jer stvara neugodnosti i nama kupcima, ali i nervozu trgovcima koji moraju raditi danas i posluživati ovoliku gomilu isfrustriranih ljudi- podijelio je s Večernjim listom svoja razmišljanja Marko sa Sigećice koji je došao kupiti kruh, mlijeko i sastojke za brzinski ručak.

Sutra je nedjelja, no radit će nešto više trgovina nego danas pa ne bi trebalo biti ovakve navale na trgovine i pekare u sklopu Autobusnog kolodovora u Zagrebu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook