Prethodni članak
Sljedeći članak

NESLUŽBENI REZULTATI U SDP-u: 'U drugom krugu Grbin i Kolar'

Po načelu jedan član jedan glas 11.600 članova SDP-a s pravom glasa, od njih sveukupno oko 33 tisuće, birali su danas novog čelnog čovjeka stranke,


Članovi SDP-a danas su birali svog četvrtog predsjednika ili predsjednicu, nakon što se Davor Bernardić uslijed izbornog poraza na parlamentarnim izborima u srpnju povukao s čelnog mjesta u stranci.

Po načelu jedan član jedan glas 11.600 članova SDP-a s pravom glasa, od njih sveukupno oko 33 tisuće, birali su danas novog čelnog čovjeka stranke, ali članove Predsjedništva te članove Glavnog odbora. Biralo se na 286 biračkih mjesta u šest SDP-ovih područnih jedinica, odnosno izbornih regija. Peđa Grbin odnio je pobjedu u Zagrebu, Zadru, Šibeniku, Rijeci, Umagu, Varaždinu, Čakovcu, Osijeku, Zlataru, Zaboku.
Od većih gradova Željko Kolar odnio je pobjedu u Splitu i KoprivniciRanko
Ranko Ostojić u Splitu je doživio fijasko, tamo je pobjedu odnio Kolar.

Za novog šefa stranke konkuriralo je inače, pet kandidata: potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, načelnica Omišlja Mirela Ahmetović, pulski SDP-ovac Marino Percan i predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a Ranko Ostojić.

Siniša Hajdaš Dončić je za Novu tv komentirao prve rezultate izbora u stranci: 'Grbin će vjerojatno imati oko 40 posto glasova i s njim će u drugi krug Kolar. Govorim to s 95 % -tnom sigurnošću'.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook