Prethodni članak
Sljedeći članak

Nesavjesnim građanima prijeti kazna do 1.300 eura: Prvo stiže upozorenje…

VIJESTI IZ HRVATSKE


Foto: Pixsell/Ilustracija

Grad Crikvenica je još u predsezoni uvela kazne za nesavjesne vlasnike okućnica. Ako netko ne održava živicu pa ona nekontrolirano raste i smeta pješacima i vozilima na javnim površinama, najprije na adresu stiže upozorenje, a potom i “novčana čestitka”.

Šale više nema pa dečki u plavim majicama uvode red među crikveničkim okućnicama. Obilaze, spremaju dokaze pa vlasniku dostavljaju obavijest, piše N1.

“Zatekli smo neurednu okućnicu, nakon fotografiranja sačinit ćemo zapisnik te vlasniku nekretnine dostaviti obavijest da je dužan u roku od tri dana pristupit obrezivanju okućnice, znači dovođenju okućnice u uredno stanje”, rekao je za RTL voditelj pododsjeka za komunalno i prometno redarstvo Grada Crikvenice Alen Plukavec.

Ako to vlasnik ne učini u navedenom roku, na teren izlaze radnici crikveničkog komunalnog društva i sređuju stvar. Pile stabla i obrezuju živicu koja strši na ulicu i smeta građanima.

Komunalci odrade posao, to plati Grad iz proračunskog novca, ali odmah ide na prisilnu naplatu prema vlasniku parcele.

“Kazna za pravnu osobu varira od 663 do 1327 eura, odgovorna osoba u pravnoj osobi od 66 do 265. Kazne za fizičku osobu, obrtnika kreću se od 331 do 663 eura, a za ostale fizičke osobe od 66 do 265 eura”, rekao je v.d. pročelnika Odjela za komunalni sustav Grada Crikvenice Zoran Brozičević.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook