Prethodni članak
Sljedeći članak

Nemaju sreće: U zadnje 3 i pol godine 6 puta mijenjan načelnik zagorske policije


Načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Zvonimir Petrović, koji je na tu dužnost imenovan krajem ožujka ove godine, proteklog je četvrtka razriješen s te funkcije. Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je Petrović u srijedu podnio zahtjev da ga se "na osobni zahtjev razriješi s radnog mjesta načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske".

No, MUP je u istome priopćenju najavio i pokretanje disciplinskog postupka protiv, sada već bivšeg, načelnika PU krapinsko - zagorske. -Glavni ravnatelj policije Milina će nadležnom disciplinskom sudu MUP-a, protiv njega podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog sumnje da je kao policijski službenik počinio težu povredu službene dužnosti u vidu nedoličnog ponašanja izvan službe na štetu ugleda policije - objavili su iz MUP-a ne navodeći pritom o kakvom se nedoličnom ponašanju radi.

Kako se neslužbeno doznaje, razlog Petrovićevog razriješenja leži u činjenici da se proteklog tjedna poprilično alkoholiziran zatekao u jednom zagrebačkom lokalu u istom društvu u kojemu je bio i jedan od osumnjičenih za pripadnost narkobandi Dina Muzaferovića Cezara, a kojega su službenici PN USKOK-a došli uhititi. Kad je u pitanju bivši načelnik PU krapinsko – zagorske, Zvonimir Petrović, iz policije doznajemo da on nije obuhvaćen istragom, niti je osmunjičen za bilo kakvo kazneno djelo, već eto, 'nije pazio s kim se druži'. I tako je PU krapinsko – zagorska ponovno ostala bez načelnika.

Načelnici se, inače, po običaju imenuju na mandat od 5 godina, no u PU krapinsko – zagorskoj u protekle tri i pol godine ovo je već šesta smjena načelnika. Naime, krajem listopada 2019. godine, nakon odrađene dvije godine petogodišnjeg mandata, tadašnji načelnik Darko Car prebačen je na drugo radno mjesto zbog prebrze vožnje koja nije sankcionirana, a privremenim načelnikom imenovan je njegov dotadašnji zamjenik Robert Pavić. No, Pavić se na tom mjestu zadržao samo do studenog iduće godine, kad je, na Martinje, skrivio nesreću u Velikom Trgovišću u kojoj je totalno uništio službeni auto, a jedna osoba je i lakše ozlijeđena.  

Zbog toga je dao ostavku na mjesto načelnika, a naslijedio ga je dotadašnji njegov zamjenik, Željko Košutić. U svibnju 2022. godine za privremenog načelnika imenovan je Josip Bukvić, no, nakon šest mjesci, ponovo se dogodila smjena na čelu zagorske policije, četvrta po redu u samo tri i pol godine. Tako je umjesto Bukvića ponovno privremenim načelnikom imenovan Željko Košutić.

Peta smjena bila je redovna. Naime, nakon provedenog natječaja na petogodišnji mandat za načelnika PU krapinsko – zagorske, umjesto Košutića,  imenovan je Zvonimir Petrović, tako da je njegovo prošlotjedno razriješenje, zapravo, šesta smjena 'prvog zagorskog policajca' u tri i pol godine. 

Hoće li MUP ponovo raspisati natječaj za novi petogodišnji mandat ili će imenovati privremenog načelnika, ostaje za vidjeti, no, dok se stvar ne raspetlja, poslove načelnika PU krapinsko – zagorske obavlja njegov zamjenik, već spomenuti Robert Pavić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook