Prethodni članak
Sljedeći članak

NE STIŠAVA SE BURA NEZADOVOLJSTVA ZBOG SMRTI 2,5 – GODIŠNJE DJEVOJČICE Na zgradi Centra osvanuo natpis „Ubojice“

Severina : Sustav ne funkcionira, kao što ni sudovi ne funkcioniraju, i sve u lancu


Smrt dvoipolgodišnje djevojčice Nikoll iz Nove Gradiške koja je na Uskrs preminula u bolnici u Klaićevoj i dalje "trese" hrvatsku javnost. Društvene mreže užarile su se od komentara zadnja dva dana. Mnogi prstom upiru u socijalne službe, a najglasnije među njima je aktivistica inicijative #spasime glumica i scenaristica Jelena Veljača. Ona smatra da da bi djelatnici nadležnog centra za socijalnu skrb trebali i kazneno dogovarati. Veljačina objava je dobila na tisuće lajkova.

Njoj je brzo stigao odgovor iz Hrvatske komore socijalnih radnika koji su napali Veljaču optužujući je da njezina inicijativa samo provodi linč i traži kažnjavanje.

Tragedija je izazvala i uvijek prisutne ideološke sukobe, pas su mnogi zauzeli strane s obzirom kako su politički orijentirani. Nekima je jako važno da je djevojčica romske nacionalnosti, što je u kolumni na svojem portalu istaknula predsjednica udruge „U ime obitelji“ Željka Markić. Na njezinom je tragu je i bliski Škorin suradnik, predstojnik njegova Ureda u Hrvatskom saboru Igor Peternel koji tvrdi da Veljača promiče svoju ideološku agendu.

S druge strane, predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin ističe kako je odgovornost na nama jer smo mi ti koji biramo sustav na koji vrištimo. Pjevačica Severina je u svojoj objavi na Facebooku napomenula kako sustav ne funkcionira

„Svirepo, okrutno, neshvatljivo, neprežaljivo, neoprostivo. Mali anđeo je oduzet iz toplog i sigurnog udomiteljskog doma jer nije imao svog anđela u Centru za socijalnu skrb. Jer socijalnu skrb nije dobilo Zašto ? Zato jer sustav ne funkcionira. Kao što sudovi ne funkcioniraju. I sve u lancu. Korupcija ili nehaj – rezultat je isti. Zašto je zbog toga moralo umrijeti od batina isprebijano dijete“ zaključila je Severina.

Maja Šuput zapalila je svijeću na svojem stubištu i napisala : Počivaj u miru, dragi anđele i sve objavila na Instagramu

Danas je ujutro na zgradi Centra za socijalnu skrb osvanuo dosta opasan grafit „Ubojice“. Hoće li današnji sastanak resornog ministra Josipa Aladrovića sa svima uključenima u cijeli „slučaj“ smiriti uzavrelu situaciju, tek ćemo vidjeti.

Zasad je ostala zabilježena izjava predsjednice Hrvatske psihološke komore Andreje Bogdan, koja je nakon što je izašla sa sastanka s ministrom izjavila : „Sustav je takav kakav je“.  

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook