Prethodni članak
Sljedeći članak

'Ne nasjedajte na oglase o lažnim pripravcima'

Oglasi s izmišljenim preporukama i savjetima uglednih hrvatskih liječnika i ljekarnika rezultirali su velikim interesom građana za tzv. ljekovitim proizvodima.

  • foto: ilustracija

    foto: ilustracija


Hrvatska liječnička komora i Hrvatska ljekarnička komora upozorile su na sve češću pojavu lažnih i netočnih oglasa o tzv. ljekovitim proizvodima, pripravcima i metodama. Pozvale su građane da ne nasjedaju na oglase o lažnim pripravcima.

"Upozoravamo građane da se ovdje ne radi samo o neistinitom oglašavanju te eklatantnoj krađi identiteta uglednih stručnjaka, nego i opasnosti da proizvodi koji se tako oglašavaju sadržavaju toksične tvari koje mogu ozbiljno narušiti zdravlje, pa i uzrokovati smrt", naglasio je dr. Krešimir Luetić, predsjednik HLK-a, prenosi Dnevnik.hr

Pojašnjavaju kako se u oglasima i tekstovima o lažnim pripravcima često pojavljuju izmišljene izjave ili intervjui stvarnih ili lažnih liječnika i ljekarnika. Ističu da je stanje zadnjih mjeseci eskaliralo, a oglasi s izmišljenim preporukama i savjetima uglednih hrvatskih liječnika i ljekarnika rezultirali su velikim interesom građana za tzv. ljekovitim proizvodima.

Također su pozvale nadležne institucije da žurno postupe u skladu sa svojim ovlastima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook