Prethodni članak
Sljedeći članak

'Naučila sam bolje razumjeti svoju djecu te smiriti sebe u stresnim situacijama'

DND Zabok odabran je među 10 DND-ova iz Hrvatske za provedbu projekta podrške roditeljima predškolske djece


Društvo „Naša djeca“ Zabok uključilo se u projekt „Sustavna podrška roditeljstvu roditeljima predškolske djece“. Projekt se provodi pod pokroviteljstvom Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske u suradnji s Centrom za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ kojeg, kao partner UNICEF-a, provodi unutar šireg programa „Za snažniju obitelj“. DND Zabok odabran je među 10 DND-ova iz Hrvatske za provedbu projekta. Edukacija za nove voditeljice održana je od 6. do 8. 3. 2020. godine u Varaždinu.

Educirane voditeljice su članice i volonterke DND-a Zabok Željka Trgovec i Tamara Miletić Damjanović. S provedbom projekta započelo se odmah nakon edukacije u ožujku, no zbog specifične situacije u RH s projektom se nastavilo u lipnju i završilo u srpnju 2020. godine. Projekt se proveo u suradnji s Dječjim vrtićem Zipkica koji je ove godine obilježio 10-tu godišnjicu provedbe programa „Rastimo zajedno“. Dugogodišnje voditeljice radionice „Rastimo zajedno“, odgojiteljice Zvjezdana Balija, Ankica Arl i psihologinja Silvija Dugorepec bile su velika podrška našim DND-ovskim snagama te ističu koliko provođenje radionica doprinosi osnaživanju roditeljskih kompetencija, ali i obogaćivanju komunikacijskih vještina i međuljudskih odnosa, ne samo u obitelji, nego i šire. Osim toga, svakom radionicom i one kao voditeljice, bogatije su za nova iskustva, „rastu“ još više.

 A što roditelji smatraju najkorisnijim dobitkom nakon ovih radionica?

„Novo znanje i novo iskustvo. Bogatija sam za nove kreativnije načine rad i ophođenja s djetetom.“

„Dobila sam više samopouzdanja u sebe i u svoje majčinstvo… da bolje usmjeravam svoje dijete u životu…“
„Naučila sam bolje razumjeti svoju djecu, smiriti sebe u „kriznim“ i stresnim situacijama, lakše i sigurnije rješavam probleme, bolje slušam ljude oko sebe.“

Iz svega ovog vidljiva je opravdanost ovakvih projekata s ciljem podrške roditeljima te upućujemo poziv svim zainteresiranim roditeljima da nam se pridruže na nekoj od sljedećih radionica – poručuju iz DV Zipkica i DND-a Zabok.

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook