Prethodni članak
Sljedeći članak

[NATJEČE SE 7 VRSNIH KUHARA] Borba za titulu najboljeg Zagorskog chefa je počela


Danas se u Donjoj Stubici u Termama Jezerčica održava velika kulinarska manifestacija Krapinsko - zagorske županije, Chtef Zagorski chef. Kulinarski show Chtef Zagorski chef, deveto je po redu natjecanje sedam vrsnih zagorskih kuhara u pripremi glavnog jela i deserta sa zadanim namirnicama – ove godine to su proizvodi koji su dobili Oznaku zemljopisnog podrijetla na EU nivou - zagorski puran i mlinci te zagorski štrukli, koji trenutno imaju prijelaznu nacionalnu zaštitu a za koje također uskoro očekujemo potvrdu o dobivanju zemljopisnog porijekla na EU razini. Ovime smo jedina europska regija koja je zaštitila glavno jelo, prilog i desert.

Na devetom izdanju Chtefa Zagorskog chefa za titulu najboljeg se bore Mislav Božić (Hotel Villa Magdalena), Josip Bival (Blue Sun hotel Kaj), Krešimir Plašć (Punkt Beer House), Marko Šturlan (Majsecov mlin) Ivan Knezić Prigorec (Terme Jezerčica), Mirko Ljubić (Terme Tuhelj), Matija Cvrtila (Klet Kozjak).

Pobjedu će odnijeti kuhar koji će nesvakidašnjim spojem tradicionalnog i modernog osvojiti stručnu ocjenjivačku komisiju u sastavu: Branko Čukelj, direktor hrane i pića u hotelu Sheraton, dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza a ujedno i predsjednik ovogodišnje ocjenjivačke komisije,  Božica Brkan, glavna urednica internetskog portala Oblizeki i Vesna Belošević, nastavnica kuharstva i slastičarstva u Srednjoj školi Pregrada.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook