Prethodni članak
Sljedeći članak

Nastup KUD-a “Antun Mihanović” naišao je na odličan prijem publike u Poljskoj

Grad Klanjec i KUD “Antun Mihanović” posjetili su Poljsku


Delegacija Grada Klanjca i Kulturnog centra Klanjec s gradonačelnikom Zlatkom Brlekom i četrdesetak članova KUD-a “Antun Mihanović” sudjelovali su od 30. kolovoza do 1. rujna u još jednom partnerskom programu “Europe za građane” u bratskom gradu Wilamowice. Ovogodišnji program održan je u okviru III. festivala žetve grada Wilamowice koji je ove godine održan u Dankowicama, a uz Grad Klanjec partneri u ovom programu bili su Kisújszállás Város Önkormányzata – Mađarska, Općina Horná Súča – Slovačka, Mesto Rajecké Teplice – Slovačka, Městský úřad Dolní Benešov – Češka, Grad Županja, Općina Obec Kunerad – Slovačka i Grad Bihać (BIH).

KUD “Antun Mihanović” i njihove kolege, kulturni amateri iz KUD-a “Hasan beg Bišćević” iz Bihaća održali su koncert pred punom dvoranom Centra za kulturu grada Bielsko-Biala te svečanom programu žetvenih svečanosti. u Dankowicama. Nastupile su folklorna i tamburaška sekcija, folklorna pjevačka skupina i sekcija dvorskih plesova koje su na najbolji način iskoristile prigodu da se poljskoj publici te partnerima iz ostalih zemalja sudionica još jednom pokaže dio bogate hrvatske kulturne baštine. Folklorna i tamburaška sekcija predstavile su se plesovima i pjesmama Zagorja i Međimurja, pjevačka skupina izvela je nekoliko prekrasnih tradicionalnih hrvatskih skladbi, dok su se dvorski plesovi predstavili valcerom i polkom.

 

Nastup KUD-a “Antun Mihanović” naišao je na odličan prijem publike koja ga je i u petak i u nedjelju ispratila velikim pljeskom i poklicima odobravanja. Poljaci su posebno bili razdragani spontanim nastupom klanječkog KUD-a ispred crkve u Dankowicama nakon nedjeljne svete mise kada su zajedno s klanječkim kudovcima i sami zapjevali.

Tijekom boravka u Poljskoj Klanjčani su posjetili i obližnji muzej Auschwitz -Birkenau, subotnje poslijepodne proveli u Krakowu, jednom od najljepših europskih gradova, a imali su priliku upoznati i Szczyrk, jedno od poznatih poljskih skijališta te razgledati stari dio Bratislave.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook