Prethodni članak
Sljedeći članak

Nastavljeno suđenje Peričićima za zloporabu položaja i ovlasti

Na Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Danilu (59) i Petru (35) Peričiću iz Zagreba za zloporabu položaja i ovlasti.


Na Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Danilu (59) i Petru (35) Peričiću iz Zagreba za zloporabu položaja i ovlasti. Oca i sina optužnica tereti da su od 1993. do 2000. u svom poduzeću Emco u Pregradi potpisali s poduzećem nekoliko ugovora o kratkoročnim pozajmicama, koje su im isplaćene u gotovini, a nisu vraćene na račun poduzeća.


Od kraja 1993. do lipnja 1999., na temelju pozajmica, Peričićima je isplaćeno više od 6,8 milijuna kuna, od travnja 2000. godine 116 tisuća, a zatim 1,6 milijuna kuna. Nada Kordić, voditeljica računovodstva u poduzeću Emco, svjedočila je da je novac uziman iz blagajne kroz određeno vrijeme, nakon čega bi se na temelju nekoliko isplatnica sačinio ugovor o kratkoročnoj pozajmici, prema kojem je bilo predviđeno da se novac vrati poduzeću.

Svjedokinja kaže da su prema njenim spoznajama plaće radnici primali redovito, dio preko banke, a dio u gotovini na ruke. Novac iz kredita koji je tvrtka podigla kod Croatia osiguranja i Zagrebačke banke uplaćen je na žiroračun i koristio se za investicije, svjedočila je Nada Kordić, a svake godine u bilanci je iskazano svako plaćanje i ulaganje koje je išlo preko žiroračuna.

Ispitani su i svjedoci koji su obavljali vodoinstalaterske i zidarske radove, koji su potvrdili da im je njihov rad plaćen djelomično u gotovini, a djelomično na žiroračun. Suđenje se nastavlja u lipnju.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook