Prethodni članak
Sljedeći članak

Nastavljena dogradnja Vatrogasnog doma

Skupština DVD Marija Bistrica


U subotu je održana redovna skupština DVD Marija Bistrica. Društvo trenutno broji 91 punoljetna člana, od čega 71 člana s pravom glasa, kao i 25 članova vatrogasnog pomlatka te 18 članova vatrogasne mladeži. Kao središnje društvo VZO Marija Bistrica društvo ima konstanto preko dvadeset potpuno opremljenih vatrogasaca. Oni su u prošloj godini imali dvije požarne intervencije i to požar na gospodarskom objektu u Tugonici i požar na kući u Humu Bistričkom.

Zabilježene su i tri tehničke intervencije nakon nevremena u Selnici, kao i intervencije tehničke prirode, poput odštopavanja odvoda, ispumpavanja bunara, pranja javnih površina i pet kontroliranih spaljivanja. Članovi operativne postrojbe sudjelovali su i kod dežurstava te kao logistička pripomoć prilikom društveno-kulturno-sportskih događanja na području Općine Marija Bistrica, te na združenoj vatrogasnoj vježbi VZO Marija Bistrica koja je održana na Reciklažnom dvorištu u Tugonici.

Također članovi sudjeluju na događanjima u Svetištu MBB, poput vatrogasnog i vojnog hodočašća, obilježavanje svetog Florijana, i na procesijama na Cvjetnicu, Tijelovo i u predvečerje blagdana Majke Božje Bistričke. Prošle je godine održan i Dan otvorenih vrata za školsku i predškolsku djecu. Aktivne su bile i natjecateljske ekipe djece i mladeži, koje su odradile desetak natjecanja, a bilježi se i sudjelovanje Antonija Belka na Zagreb Firefighter Stair Challengeu. U kolovozu tri člana sudjelovala su na izvanrednoj dislokaciji u Koprivnici, a sedam pripadnika mladeži u pratnji dva voditelja sudjelovalo je u Vatrogasnom kampu u Fažani.

Bilo je i osposobljavanja, pa je tako društvo bogatije za dva nova vatrogasca prve klase, a pet članova uspješno je završilo osposobljavanje za upotrebu aparata za zaštitu dišnih organa. Pribavljana je i nova oprema, dio i kroz donacije, a nastavljeni su i kapitalni projekti. Početkom godine završeni su zidarski radovi nosivih zidova kata dogradnje Vatrogasnog doma, a krajem godine izvedeni su radovi na montaži čelične konstrukcije krovišta i pokrova kata dogradnje, sve to uz financijsku pomoć Općine Marija Bistrica.

Na skupštini su dodijeljene i spomenice za višegodišnji rad u društvu. Tako su spomenice za 20 godina dobili Nikola Benci, Miljenko Pisk, Vlasta Hubicki i Matija Jagar, za 30 godina Matija Bajsić, a za 40 godina Vladimir Hanžek, Florijan Ozimec, Franjo Tomorad i Josip Bokun. Priznanje Vatrogasni veteran dobili su Branko Matok i Stjepan Šuštić, a dodijeljeno je i nekoliko vatrogasnih medalja. Tako su brončane plamenice dobile Marija Brlečić i Klara Babić, srebrne plamenice Filip Hajster i Velimir Babić, a zlatne medalje Ivan Hajster, Branko Bigor i Miroslav Babić.

Skupštinu su uz predstavnike prijateljskih društava, sponzora i predstavnike nekih udruga, pozdravili i predsjednik VZ KZŽ i VZO Općine Marija Bistrica Stjepan Skuliber, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, predsjendik Općinskog vijeće Općine Marija Bistrica Teodor Švaljek, supsidijar u Svetištu MBB vlč. Mirko Brlić i predsjednik KUD-a ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica Ivan Palanović. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook