Prethodni članak
Sljedeći članak

Nastavljen veliki investicijski ciklus asfaltiranja županijskih cesta u Zagorju


Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec jučer su obišli radove na sanaciji županijske ceste 2170 u naseljima Bočadir i Donja Batina te nedavno završene radove u Donjoj i Gornjoj Batini.

„Ovdje se zapravo radi o radovima na jednoj cesti koja se proteže kroz dvije jedinice lokalne samouprave i više naselja, a povećat će sigurnost odvijanja prometa u Gonjoj i u Donjoj Batini, Šćrbincu i Bočadiru. Ovo je nastavak radova u sklopu velikog ciklusa sanacije naših cesta, kojeg smo započeli prošle godine. Ukupna je vrijednost radova 4,4 milijuna eura te je predviđena sanacija čak 58 dionica županijskih i lokalnih cesta u svim općinama i gradovima“, istaknuo je tijekom obilaska župan Željko Kolar.

„Nakon dvije dionice na području Grada Zlatara, danas smo nastavili s radovima od Donje Batine do Bočadira na području Općine Konjščina. Županijsku cestu 2170 smo sanirali u duljini od 2.930 metara. Ukupna vrijednost ovih radova je 247.517,33 eura“, rekao je nakon obilaska ravnatelj Stjepan Sirovec.

U obilasku radova u Bočadiru pridružila se i načelnica Konjščine Anita Krok, a u Donjoj Batini gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek.

„Kad postoji sinergija općinske i županijske uprave, onda dođe i do ovakvih rezultata. S ovim radovima završavamo ciklus sanacije cesta koje su našim građanima izuzetno bitne. Batinska cesta nas spaja s gradom Zlatarom, cesta na Belom Bregu nas vodi prema Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, dok cesta od Jertovca, Pešćena, preko Husinca i Maretića povezuje općine Konjščinu i Hrašćinu“, istaknula je nakon obilaska načelnica Anita Krok te uz zahvale Županiji i Županijskoj upravi za ceste naglasila kako je ukupna dužina navedenih obnovljenih cesta veća od 3 kilometra.

„Zahvaljujem županu Kolaru i ravnatelju Sirovcu na uvažavanju potreba za asfaltiranjem na području Grada Zlatara – najveće jedinice lokalne samouprave na području Krapinsko-zagorske županije te nastavku radova na županijskim cestama na našem području. Nama su sva naselja na području grada bitna. Znate da se prošle godine asfaltirala cesta od Zlatara prema Belcu, pa Petruševec, Vižanovec. Ove smo godine krenuli od Gornje Batine do Šćrbinca pa onda od Donje Batine do granice s Konjščinom“, kazala je gradonačelnica Auguštan Pentek te najavila i skoro asfaltiranje u Varaždinskoj ulici i prvu fazu Martinečke – od Lovrečana prema Zlataru. „Javno savjetovanje je vani, kreće javna nabava te za par mjeseci i radovi“, izvijestila je gradonačelnica Auguštan Penetk.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook