Prethodni članak
Sljedeći članak

''Nastavljamo s usavršavanjem članova i modernizacijom opreme''

DVD Krapina održao 149. godišnju Skupštinu


Dobrovoljno vatrogasno društvo Krapina održalo je 149. godišnju Skupštinu na kojoj je iznesen osvrt na rad i aktivnosti tijekom 2023. godine. Lanjske godine vatrogasci krapinskog DVD-a imali su 30 intervencija, od kojih su bila dva požara, dok se preostalih 28 odnosilo na tehničke intervencije. Također, uspješno su odrađena dva kontrolirana spaljivanja kao i četiri dežurstva na manifestacijama WRC Croatia, Tjednu kajkavske kulture, utrci „Maraton Krapina” i biciklijadi Neandertalka.

Neprestano usavršavanje članova misao je kojom se DVD Krapina vodi dugi niz godina. Usvajanjem novih znanja i vještina postiže se visoka razina osposobljenosti, a sve da bi se postigli najviši standardi zaštite ljudskih života i imovine u svim vrstama ugroza.

– Osposobljavanju za zvanje vatrogasac pristupio je jedan član, dok su dva člana DVD-a Krapina položila za vatrogasce prve klase. Također, petorica članova uspješno su položila sve potrebne obuke za specijalnost bolničara, a dvojica članova za specijalnost izolacijskih aparata – izvijestio je zapovjednik DVD-a Mario Gerić.

Najviša razina operativnog djelovanja osigurana je sudjelovanjem na nekoliko vježbi. Uspješno su odrađeni svi zadaci postavljeni u okviru vježbe na Pučkom otvorenom učilištu Krapina, vježbe na Petrovskom, vježbe ženske ekipe u Mestinju, tunelu sv. Tri Kralja i PGD-a Kozje. Članovi DVD-a Krapina i lani su obilježili blagdan sv. Florijana, sudjelovali su na Tijelovskoj procesiji i tradicionalnom hodočašću vatrogasaca u Mariju Bistricu. 

Da bi se zadržala visoka razina spremnosti, ali i pratili svjetski trendovi, krapinski DVD u 2023. godini nastavio je sa zamjenom opreme i kupnjom nove.

– Uistinu je veliki popis toga što smo zamijenili i nabavili, a što će nam biti od velike koristi u budućem radu. Oprema je nabavljena iz sredstava Grada Krapine i Fonda solidarnosti Europske unije. Želim istaknuti da je oprema koja je zamijenjena novom, dana na raspolaganje Vatrogasnoj zajednici Grada Krapine te je podijeljena ostalim vatrogasnim društvima u našoj Zajednici – naglasio je Vjekoslav Kranjčec, predsjednik DVD-a Krapina.

Članove DVD-a Krapina pozdravio je i gradonačelnik Zoran Gregurović, zahvalivši im na njihovom predanom radu.

– DVD Krapina svojim djelovanjem neprestano dokazuje da su izrasli u instituciju na čiju se pomoć uvijek možemo osloniti. Oni su ovdje u svakoj ugrozi, riskirajući svoje živote i zdravlje za živote svih stanovnika Krapine i Krapinsko-zagorske županije te njihove imovine. Grad Krapina itekako je svjestan nužnosti ulaganja u osposobljavanje vatrogasaca i modernizaciju vatrogasne opreme. Svaki uloženi euro u vatrogastvo je zalog za bolju i sigurniju budućnost cijele naše zajednice. Stoga ćemo i u budućnosti biti na raspolaganju našim vatrogascima – rekao je gradonačelnik Gregurović.

Izvještajnoj Skupštini prisustvovali su i najmlađi članovi DVD-a Krapina, kao i brojni prijatelji i kolege iz Austrije, Slovenije te susjednih vatrogasnih društava.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook