Prethodni članak
Sljedeći članak

Nastavljaju se radovi na energetskoj obnovi OŠ Mače

U ponedjeljak je u OŠ Mače potpisan ugovor o nabavi radova za 2. fazu rekonstrukcije ovojnice zgrade OŠ Mače.


Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar i direktor tvrtke Kuhta Mont d.o.o. iz Mihovljana Miroslav Kuhta potpisali su u ponedjeljak u OŠ Mače ugovor o nabavi radova za 2. fazu rekonstrukcije ovojnice zgrade OŠ Mače. Prva faza rekonstrukcije ovojnice završena je 2018. godine te je obuhvatila 463,5m2 površine fasade i sanaciju kapilarne vlage na najstarijoj dilataciji škole.

Kako je istaknula pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove KZŽ Vlatka Mlakar istaknula je da druga faza rekonstrukcije ovojnice obuhvaća građevinsko - obrtničke radove na preostalom dijelu škole, kotlovnice i školske dvorane, a vrijednost radova je 892.095 kuna s PDV – om. - Rok izvođenja radova je 4 mjeseca od dana uvođenja u posao. Ovaj projekt sufinanciran je i sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iznosom od 400 tisuća kuna – rekla je pročelnica Mlakar.

Ravnatelj  OŠ Mače Vladimir Grudenić izrazio je zadovoljstvo što se nakon godinu dana kreće u drugu fazu energetske obnove zgrade. – Radi se o najvažnijem dijelu, zgradi iz 19. stoljeća, ali i ostalim dijelovima zgrade koja je relativno velika, pa je zato obnova određena u dvije faze. To je ono što će doprinijeti i energeteskoj uštedi, ali općenito i kvaliteti rada i boravka naše djece u samoj zgradi i s vremenom ćemo to sigurno osjetiti na proračunu i materijalnim troškovima koje dobivamo od osnivača. Vjerujem da ćemo u budućnosti imati priliku slične projekte vidjeti i u područnoj školi – istaknuo je Grudenić.

Da 150 učenika za jednu malu općinu nije mali broj, pa je važno osigurati im dobre uvjete za rad, istaknula je načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec. - Naša područna škola u Peršavesi također vapi za obnovom, tako da se nadam da ćemo  se i dalje viđati kod potpisivanja nekih sličnih ugovora i također poboljšanja rada u PŠ Peršaves. Hvala KZŽ koja je prepoznala ove potrebe, čestitam izvođaču radova, nadam se lijepom vremenu i da će sve teći u zadanim rokovima – rekla je načelnica.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i ovoga je puta istaknuo kako učiteljima pruža punu podršku što se tiče zahtjeva Sindikata i povećanja plaća. Rekao je kako u dogovoru s načelnicom nastavljaju s drugom fazom radova na energetskoj obnovi osnovne škole, a paralelno se izvode i radovi na rješavanju odvodnje i kanalizacije oko same škole i sportske dvorane. Još je jedan projekt u planu, a to je sanacija vanjskog potpornog zida što će biti dodatni trošak Krapinsko – zagorske županije kao osnivača škola. – Ovo je samo dokaz da se držimo obećanja u našem mandatu, a to je da će se najviše ulagati u obrazovanje i zdravstvo. Oko 45 posto od ukupnog proračuna ulažemo u obrazovanje, od sufinanciranja prijevoza, 200 stipendija prema tri kategorije; prema socijalnom kriteriju, kriteriju izvrsnosti i deficitarnim zanimanjima i drugim aktivnostima, a sve kako bi djeci, roditeljima i nastavnicima osigurali što bolje uvjete. Vidimo brigu o svim školama na području KZŽ, od velikih škola u centrima do područnih škola – rekao je župan, najavivši i ulaganja u PŠ Peršaves.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook