Prethodni članak
Sljedeći članak

Nastavak rekonstrukcije važne državne ceste: Sanirat će se dva mosta i graditi nogostup


Načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić najavio je danas ne konferenciji za medije kako će se sanirati dva važna mosta na važnoj državnoj cesti D307, koja prolazi kroz Gornju Stubicu, kao i da će se pristupiti sanaciji ceste i izgradnji nogostupa na dionici iza pružnog prijelaza prema Banšćici.

Sporne točke koje bi se trebale sanirati iduće godine Krizmanić je obišao s članom uprave Hrvatskih cesta Alenom Leverićem te u društvu saborskih zastupnika Predraga Štromara i Zorana Gregurovića i načelnika Kumrovca Roberta Šplajta.

-Nakon rekonstrukcije dionice D307 ostala su dva otvorena pitanja, a to su dva propusta. Jedan je Mesečaj, koji se nalazi u Donjoj Stubici, a drugi je Slani Potok na granici između Donje i Gornje Stubice. Upravo na mostu Slani Potok veliki je problem sigurnost pješaka. Nogostupi su napravljeni do i iza mosta i jedina je mogućnost za pješake silazak s nogostupa i da idu uz most, što značajno povećava rizik kod kretanja pješaka – rekao je Krizmanić.

Dodao je i kako je problem sigurnosti vidljiv i na dionici iste ceste iza željezničkog prijelaza prema Samcima. – Ni s jedne ni s druge strane nemamo nogostup, a i cesta je i lošem stanju – rekao je gornjostubički načelnik.

Član uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić rekao je kako su dva mosta u fazi dobivanja građevinske dozvole. – Nakon toga kreću radovi, ide se u proširenje mostova i omogućit će se pješacima da se kreću po pješačkoj stazi. Građevinsku očekujemo uskoro i tijekom iduće godine u planu je da će se to izgraditi – rekao je Leverić.

Najavio je i kako je uvidio kritičke točke prema Samcima, na dionici ceste koja je prometna i nesigurna za pješake. Radovi za sanaciju tog dijela ceste su u fazi projektiranja, a nakon ishođenja dozvola krenut će se u plan nabave i obnovu ceste te izgradnju nogostupa. Naglasio je i kako je na istoj dionici prema Mariji Bistrici uvidio i nekoliko potencijalnih klizišta, za koja će se također krenuti u pripremu projektne dokumentacije, kako bi se klizišta počela sanirati prema prioritetu.

Istaknuo je i kako od milijardu i 400 milijuna eura investicije Hrvatskih cesta predviđenih do 2030. godine čak 30 posto odlazi na sjever Hrvatske, u Krapinsko – zagorsku, Varaždinsku i Međimursku županiju.

Također, dodao je, uskoro bi trebao početi i nastavak izgradnje brze ceste prema Mariji Bistrici, vrijedan 52,5 milijuna eura, zatim tu je i dionica Zlatar – Zlatar Bistrica vrijedna 3,5 mil eura, dok se radovi na dionice Velika Vesa - Krap–na kreću, istaknuo je, predviđenom dinamikom i bit će gotovi do listopada.

Saborski zastupnik Predrag Štromar pohvalio je ovom prilikom gornjostubičkog načelnika Krizmanića i kumrovečkog načelnika Šplajta na svemu što rade oko brige za građane i njihovu sigurnost u prometu, kao i sve što su u proteklih nekoliko godina napravili u svojim općinama, a Hrvatskim cestama uputio je zahvalu što su vratile fokus na sjever Hrvatske.

Gradonačelnik Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović istaknu je kako se teži ulaganjima u cestovnu infrastrukturu u našoj županiji i po tom je pitanju puno uloženo. – Nema dijela županije gdje se ne radi i gradi – dodao je te spomenuo veliku važnost ceste od Krapine prema Varaždinu, koja će se graditi i koja će značiti za stanovništvo, ali i poslovne subjekte tog dijela naše županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook