Prethodni članak
Sljedeći članak

Napad sjekirom u kafiću! ''Da Vlado nije podigao stolicu, Mladen bi ga sasjeckao''

Napadač je bio pijan


fotografija je iilustracija

Mladen (40) iz okolice Bjelovara osuđen je na dvije godine i deset mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog pokušaja ubojstva poznanika Vladu na kojeg je u kafiću nasrnuo velikom sjekirom, piše Danica.hr.

Prema pravomoćnoj presudi, sve se dogodilo u kolovozu oko 19 sati u Novim Skucanima, u ugostiteljskom objektu Pacho.

“Držeći u ruci sjekiru držalice dužine 0,90 m te dužine sječiva 0,125 m, u cilju da usmrti Vladu, tom sjekirom je snažno zamahnuo u predjelu glave oštećenika koji je u tom trenutku podigao barski stolac iznad glave, pa je optuženik sjekirom udario u taj stolac”, navodi se u presudi.

Vlado je na sudu naglasio kako je samoobrani podigao drvenu barsku stolicu iznad glave tako da je Mladen sjekirom udario u stolicu, a radilo se o snažnom udarcu od kojeg mu je stolica ispala iz ruku. To su potvrdili i svjedoci Željko i Zlatko.

“Da Vlado tada nije podigao stolicu, Mladen bi ga sasjeckao“, svjedočio je Željko, a Zlatko je potvrdio kako bi bez te barske stolice “naš Vlado danas bio pokojni“.

Mladen je osuđen i za prijetnje upućene Vladi nekoliko tjedana prije tog teškog incidenta. Govorio mu je: “Ubit ću te, sasjeći ću te na komade“. To je umalo i ostvario kasnije u birtiji u Skucanima.

Sud mu je, odmjeravajući kaznu za pokušaj ubojstva i prijetnje smrću, kao olakotnu okolnost uzeo da je te noći bio bitno smanjeno ubrojiv zbog pijanstva. Mladen se uskoro mora javiti na odsluženje zatvorske kazne.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook