Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon što je prošle godine olujni vjetar podigao dio krova OŠ A. Cesarca, ove godine kreće rekonstrukcija krovišta

Grad Krapina već niz godina ulaže u odgoj i obrazovanje značajna sredstva, koja se iz godine u godinu povećavaju


Grad Krapina već niz godina ulaže u odgoj i obrazovanje značajna sredstva, koja se iz godine u godinu povećavaju. Što se tiče predškolskog odgoja i gradskog Dječjeg vrtića Gustav Krklec Krapina, prošle su godine uložena znatna sredstva za njegovu dogradnju i uvođenje vatrodojave na cijelom vrtiću. Ulaganja će se nastaviti u narednom razdoblju.

Igralište i fitness sprave

- U ovoj godini osigurana su sredstva za sanaciju dijela fasade na starom dijelu vrtića, kao i za uređenje igrališta kod vrtića, kako bi se do proljeća i ono uredilo i pružalo ljepšu sliku, jer su sada tamo stare i dotrajale sprave – najavio je gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, dodajući da Grad izdvaja oko milijun kuna za sufinanciranje boravka djece u privatnim vrtićima ili vrtićima na području drugih osnivača. Puno se ulaže i u osnovnoškolsko obrazovanje. Prošle godine značajna sredstva su uložena u investicijsko održavanje u osnovnim školama Ljudevit Gaj i August Cesarec.

– Osim radova u ili na tim objektima, uređen je plato odnosno dvorište OŠ Ljudevit Gaj postavom rasvjete, kao i fitness sprava. Uređena su i igrališta kod OŠ A. Cesarca, ove godine na toj se školi planira još veći zahvat. Radi se o rekonstrukciji krovišta. Naime, uslijed nevremena početkom ljetnih mjeseci prošle godine jak vjetar je digao dio krovišta, nakon čega smo napravili analizu stanja i vidjeli da je krovište uistinu u lošem stanju. Drvena potkonstrukcija je trula, tako da će se krenuti u rekonstrukciji krovišta – pojasnio je gradonačelnik Gregurović. Na nedavnoj sjednici u Krapini Vlada RH donijela je odluku da će sufinancirati radove u početnoj fazi s milijun i 250 tisuća kuna. - Nakon što se provede postupak javne nabave i nakon što vidimo kakve ćemo cijene dobiti u postupku nabave, osigurat ćemo još dodatna sredstva – navodi Gregurović.

Pola milijuna za Veleučilište

Grad Krapina izdvaja i značajna sredstva za stipendiranje učenika i studenata, za što je ove godine osigurano 440 tisuća kuna, 120 tisuća osigurano je za sufinanciranje prijevoza srednjoškolcima, osigurana su sredstva i za sufinanciranja prijevoza djece s teškoćama u razvoju kao i za sufinanciranje pomoćnika u nastavi, besplatnu školsku kuhinju učenicima lošijeg imovinskog stanja, kao i za pomoć nadarenim učenicima. – Što se visokoškolskog obrazovanja tiče, nakon što je Vlada prošle godine donijela izuzetno bitnu odluku o prijenosu osnivačkih prava na RH, što vidimo da je bila jako dobra odluka jer je u ovu akademsku godinu upisano 4 puta više studenata nego prije, Grad i dalje sudjeluje s otprilike pola milijuna kuna za pomoć za radu Veleučilišta – naglasio je gradonačelnik Gregurović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika, pa se vozi uz privremenu regulaciju. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnos...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program