Prethodni članak
Sljedeći članak

'Nakon izgradnje novog mosta i uređenja zavoja dobit ćemo sigurnu prometnicu'


U tijeku su radovi na izgradnji novog mosta u Selnici, na samom rubu Općine Marija Bistrica, a uz brzu cestu u čvor Poznanovec.

Radove su danas obišli krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, ravnatelj Županijske uprave za ceste KZŽ Stjepan Sirovec te načelnik Marije Bistrice Josip Milički.

Radi se o mostu preko potoka Pinja, koji je već prije bio vidno oštećen, a pukotine su se još jače manifestirale nakon potresa. Radovi su krenuli krajem veljače, a trenutno se radi na postavljanju armature i pripreme za betoniranje krila. – Gradi se novi most s adekvatnom širinom za dvosmjerno odvijanje prometa i zaštitnim ogradama, a uredit će se i korito potoka te dio ceste u zoni propusta – rekao je ravnatelj ŽUC – a Stjepan Sirovec.

Radove vrijedne nešto više od 140 tisuća eura izvodi tvrtka MB - transgradnja iz Krapine, a stručni nadzor tvrtka Jam – ing iz Zlatara. Sirovec je zahvalio mještanima na susretljivosti, obzirom da je zbog radova značajno otežano odvijanje prometa, zbog čega kaže i kako vjeruje da će radovi, iako je rok za završetak 1. lipnja, obzirom na dinamiku završiti i prije.

Na području Krapinsko – zagorske županije trenutno je otvoreno devet gradilišta, vezanih uz rok 30. lipnja, odnosno na Fond solidarnosti, a radi se o mostovima, klizištima i cestama. Župan Željko Kolar naglasio je kako je u ovom projektu izgradnje mosta 20 posto potrebnih sredstava osigurala Županijska uprava za ceste, obzirom da se most proširuje u odnosu na bivše stanje, a s jedne strane bit će uređena i pješačka staza.

– Sto metara dalje nalazi se jedan opasan zavoj koji ćemo izravnati i samim time promijeniti trasu. Za te radove u ishođenju smo građevinske dozvole i time ćemo dobiti na sigurnosti prometa – rekao je Kolar te zahvalio vlasnicima okolnih parcela na susretljivosti i razumijevanju. – Nemoguće je izvoditi ovakve radove bez da na okolnim parcelama ne napravimo štetu, a to ćemo vratiti u prvobitno stanje – rekao je Kolar.

Marijabistrički načelnik Josip Milički zahvalio je ŽUC – u što je ovaj most uvršten u program trenutačnih radova i gradilišta.

 – Ovo je jako bitan propusti, koji se nalazi uz silazak s brze ceste. Ova dionica kroz Selnicu jako je frekventna nakon izgradnje brze ceste, jer se velik dio prometa usmjerava ovuda i na južni dio Marije Bistrice, ali i dio stubičkog kraja – rekao je Milički te dodao kako će se nakon uređenja mosta, a potom i spomenutog zavoja, dobiti jedna kvalitetna i sigurna prometnica.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook